Política

Pròxim Orient

Dos palestins moren en una batuda israeliana a Jenin

Una altra persona ha resultat ferida en els enfrontaments d’aquesta matinada

Cisjordània viu la pitjor onada de violència des del 2006

Dos palestins han mort i una altre ha resultat ferit aquest dijous per trets de l’Exèrcit israelià durant una batuda a Jenin, segons han informat fonts oficials. En l’última setmana ja han mort 10 palestins a la Cisjordània ocupada, enmig de la pitjor onada de violència d’ençà de la Segona Intifada.

“Dos joves, Muhamad Ayman Al Sadi, de 26 anys, i Naim Jamal Zubaidi, de 27, han estat assassinats per les bales de l’ocupació israeliana a la matinada d’avui durant la seva agressió al campament [de refugiats] de Jenin”, ha indicat en un comunicat del ministeri de Sanitat de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP). Un altre palestí va resultar ferit en el mateix succés, segons informa l’agència oficial de notícies palestina, WAFA.

Al Sadi era membre de la Gihad Islàmica Palestina i Al Zubaidi pertanyia a les Brigades dels Màrtirs d’Al Aqsa, el braç armat de Fatah, el partit del president Mahmud Abbas, segons fonts locals.

L’Exèrcit israelià ha efectuat aquesta nit una batuda a la ciutat i al camp de refugiats de Jenin –un punt del nord de Cisjordània on proliferen les milícies palestines– i s’han produït enfrontaments amb residents locals, segons la mateixa agència. Wafa afegeix que les forces israelianes han detingut quatre palestins, “dos dels quals han estat atacats i envestits per un vehicle militar israelià quan circulaven amb la seva moto”.

Testimonis dels incidents han explicat que un comboi militar, amb vehicles blindats, ha apuntat a una casa amb míssils antitanc.

L’Exèrcit d’Israel no ha comentat per ara aquesta operació.

L’any més sagnant de la zona des del 2006.
Deu palestins han mort per foc israelià en l’última setmana a Cisjordània ocupada

Un palestí va morir ahir dimecres per trets al pit a la ciutat de Jabad i el dia anterior cinc palestins i una soldat israeliana van perdre la vida en quatre incidents diferents a la zona.

El 23 de novembre, un palestí de 22 anys i un adolescent de 16 van morir per foc israelià a Nablus, una altra ciutat cisjordana on han sorgit noves milícies.

“Els ocupants pagaran un alt preu per aquests crims”, va advertir aquest dijous Tariq Izz El Deen, portaveu de la Gihad Islàmica Palestina.

Un total de 158 palestins han mort –molts milicians, però també civils i menors– aquest 2022 en el marc del conflicte entre Israel i Cisjordània ocupada, segons el ministeri de Sanitat de l’ANP. Al costat israelià, 29 persones han perdut la vida, 21 d’elles civils.

Les autoritats israelianes asseguren que des del gener han detingut uns 3.000 palestins “sospitosos de terrorisme”, han frustrat més de 500 atacs i han intervingut unes 250 armes.

La violència es va disparar a finals de març amb diversos atacs mortals comesos per palestins i àrab-israelians. Israel va respondre amb l’operació Trencar l’onada, que consisteix en violentes batudes militars gairebé quotidianes a Cisjordània ocupada, sobretot a la regió de Jenin i Nablus. 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia