Política

Síria

Washington confirma la mort del líder d’EI a mans de grups rebels sirians

Abu al Hasan al Quraixi va perdre la vida a mitjan octubre en una operació de l’Exèrcit Lliure Sirià a Daraa

El grup terrorista va anunciar ahir el nomenament d’Abu al Husein al Huseini al Quraixi com a

L’Exèrcit dels Estats Units d’Amèrica (EUA) ha confirmat aquest dijous que el líder del grup terrorista Estat Islàmic (EI), Abu al Hasan al Quraixi, va morir a l’octubre en una operació de grups rebels sirians al sud del país. Estat Islàmic ja va anunciar ahir la mort d’Al Quraixi, que havia estat nomenat “califa” de l’organització al març.

El portaveu del Comandament Central (CENTCOM) de les Forces Armades dels EUA, Joe Buccino, ha detallat avui que el líder terrorista va perdre la vida a mitjan octubre en una “operació duta a terme per l’Exèrcit Lliure Sirià a la província de Daraa”.

En un breu comunicat, el portaveu destaca que EI continua suposant una “amenaça” per a la regió i ha reiterat el compromís del CENTCOM i els seus aliats en la lluita contra el gihadisme radical.

Washington lidera una coalició internacional de lluita contra Estat Islàmic a Síria i Iraq. Els dos anteriors líders del grup terrorista van morir en operacions de les seves tropes a la província d’Idlib, l’últim bastió opositor al govern de Baixar al-Assad al nord-est de Síria.

La portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ja va avançar ahir en una roda de premsa que la mort de Quraixi “no va ser resultat d’una acció d’Estats Units”, però no va oferir detalls sobre les circumstàncies de la defunció, cosa que tampoc va fer el grup gihadista.

Estat Islàmic es va limitar a anunciar la mort del seu antic líder i el nomenament d’Abu al Husein al Huseini al Quraixi en un àudio difós per la productora audiovisual Al Furqan, afí al grup.

El CENTCOM es refereix avui de forma genèrica a l’Exèrcit Lliure Sirià, format per militars rebels mesos després de l’esclat de la revolta a Síria el 2011 per lluitar contra les forces lleials al president sirià, Baixar al-Assad.

EUA sembla haver escollit aquest terme per referir-se als romanents rebels que encara operen a Daraa, on en els últims mesos han dut a terme fortes campanyes contra l’EI. També ho fan les tropes governamentals sirianes a les àrees de la província que controlen.

No obstant això, fa anys que l’Exèrcit Lliure Sirià s’ha descentralitzat i els seus components han perdut influència. De fet, des del 2019 van passar a formar l’Exèrcit Nacional Sirià, una coalició de faccions proturques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia