Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

El Kremlin rebutja dialogar sinó li reconeixen els “nous territoris”

Moscou es queixa que Washington supedita el diàleg a la retirada total de Rússia d’Ucraïna

El portaveu de Putin insisteix que el president rus està obert a negociar si es donen les condicions

Rússia assegura que està oberta al diàleg per posar fi a la guerra d’Ucraïna però descarta renunciar per a les seves conquestes al país veí.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha rebutjat aquest divendres les condicions plantejades pel president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, que no està disposat a reconèixer els “nous territoris” russos, annexionats al setembre, i això dificulta la  possibilitat de qualsevol diàleg de pau.

"Què ha dit Biden en realitat? Ha dit que les negociacions només són possibles si Putin abandona Ucraïna", ha constatat Peskov. “Estats Units segueix sense reconèixer els nous territoris de Rússia. I és clar, això dificulta considerablement la recerca de qualsevol denominador comú que possibilitaria un debat conjunt”, ha dit en una roda de premsa aquest matí.

Peskov ha respost així a les declaracions fetes ahir dijous pel president dels EUA, Joe Bide, en les que va deixar la porta oberta a dialogar amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, però només si aquest mostra interès en “acabar amb la guerra”.

El polític rus ha assenyalat que Washington condiciona el diàleg amb Moscou a la retirada total de les forces russes de tot el territori ucraïnès però el Kremlin rebutja aquesta proposta i no està disposat a aturar l’ofensiva. “Sense cap dubte, l’operació militar especial contínua”, ha afegit.

No obstant això, ha insistit que Putin “sempre ha estat, està i continuarà estant obert als contactes i a les negociacions”. “La via preferible per assolir els nostres objectius és per mitjans pacífics i diplomàtics”, ha subratllat.

En una roda de premsa a la Casa Blanca al costat del president francès, Emmanuel Macron, Biden va assegurar aquest dijous que està “disposat a parlar amb Putin si decideix que està preparat per buscar formes d’acabar amb la guerra”.

Biden va afirmar aquest dijous que està “disposat a parlar amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, però només per acabar la guerra a Ucraïna”. El nord-americà va afegir que aquesta eventual conversa amb Putin es produiria, hipotèticament, en consultes amb França i la resta dels seus aliats de l’OTAN.

Però segons Biden, fins ara el líder rus no ha mostrat senyals que facilitin aquest intercanvi. En aquest sentit, ha reconegut que no té previstes ara per ara cap conversa amb Putin.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA