Política

Rússia tallarà l’enviament de cru a Europa després que la UE hagi topat el preu del barril

El G7 acorda també el topall de 60 dòlars el preu del barril de petroli, com ja va fer la UE

Rússia deixarà de subministrar petroli a Europa aquest mateix any, després que la Unió Europea (UE) decidís topar el preu del barril rus, segons ha avançat aquest dissabte l’ambaixador rus davant els organismes internacionals a Viena, Mikhaïl Ulyanov.

“A partir d’aquest any Europa viurà sense petroli rus. Moscou ja ha deixat clar que no subministrarà petroli als països que donin suport a la limitació de preus contra el mercat”, ha escrit Ulyanov a Twitter i en altres xarxes socials. “Molt aviat la UE culparà Rússia per utilitzar el petroli com a arma”, ha vaticinat el representant del Kremlin en el seu breu comunicat.

El club de les nacions industrialitzades del G7 i Austràlia també han acordat aquest divendres un topall de 60 dòlars al barril de cru rus transportat per via marítima, en la línia amb la decisió dels països de la UE.

Amb aquest pas, els Estats Units, Canadà, Japó, Regne Unit, Itàlia, França i Alemanya -que ostenta la presidència de torn- pretenen evitar que Rússia “es beneficïi de la seva d’agressió contra Ucraïna”, han anunciat en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia