Política

estats Units

Els demòcrates guanyen Geòrgia i obtenen la majoria al Senat nord-americà

Raphael Warnock s’ha imposat al republicà Herschel Walker, alineat amb Donald Trump

En la primera volta, el 8 de novembre passat, cap dels dos candidats va superar la barrera del 50% dels vots

El senador demòcrata Raphael Warnock s’ha imposat al seu adversari republicà i exjugador de futbol americà Herschel Walker a la segona volta de les eleccions legislatives de mig mandat dels Estats Units per Geòrgia. Segons les projeccions de The New York Times, Warnock –amb el 95% de les paperetes escrutades– ha obtingut 51,4% dels vots, un 1,4% més que Walker (49,3%). A la primera volta, celebrada el 8 de novembre passat, Warnock es va imposar a Walker per nou dècimes, però cap dels dos va aconseguir superar el llindar necessari dl 50% per evitar una segona volta.

La reelecció de Warnock suposa un revés important per al republicà Donald Trump en perdre el seu candidat, que arriba tan sols hores després que un tribunal de Manhattan (Nova York) hagués condemnat per frau fiscal la seva empresa immobiliària familiars, l’Organització Trump.

L’escó de Geòrgia dona al Partit Demòcrata la majoria absoluta al Senat, amb 51 escons davant els 49 republicans.

Amb aquest triomf, el Partit Demòcrata entrarà el 2023 amb una veritable majoria al Senat, que no requerirà l’acord de poder compartit vigent en els últims dos anys en una cambra partida per la meitat. Aquesta majoria absoluta permet als demòcrates tenir majoria en tots els comitès, la qual cosa els permetrà avançar més fàcilment en l’agenda legislativa del president Joe Biden. Ja no caldrà que la vicepresidenta, Kamala Harris, emeti un vot de desempat per desbloquejar un resultat com fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia