Política

Testimonis expliquen els moments de “por i confusió” després de l’accident a Montcada

Molts passatgers ja estaven drets i a punt de baixar en el moment del xoc entre dos trens, que ha provocat escenes d’angoixa

“No ens mereixem aquest servei de Rodalies”, lamenten alguns

El director del setmanari Catalunya Cristiana, Òscar Martí, és una de les 155 persones ferides en l’accident de tren d’aquest matí a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa, on ha patit un tall de dos centímetres al front que ha precisat dos punts de sutura. Encara que cap dels ferits ha estat greu, diferents testimonis han relatat a Efe que s’han viscut moments de “confusió i molta por” entre els prop de 800 passatgers que viatjaven als dos combois accidentats. Martí ha destacat les “escenes d’humanitat” viscudes dins del vagó després de l’impacte i ha carregat contra el servei de Renfe: “La gent s’ajudava, la gent és bona, i no ens mereixem aquest servei de Rodalies”.

El periodista, que viu a Sabadell i és usuari habitual de la línia R4, “que no és de les que més incidències té”, ha agafat el tren a dos quarts de vuit del matí a l’estació de Sabadell-Centre i s’ha assegut en el vagó central del comboi. “El tren s’ha aturat a Sabadell-Sud i ha estat aturat una estona. Ha estat el mateix maquinista qui per megafonia ens ha avisat que a causa d’una incidència al tren que ens precedia estaríem parats més estona del normal”, ha explicat. Després, per causes que encara es desconeixen, i que investiguen els Mossos d’Esquadra, cap a les 07.50 hores i enmig d’una intensa boira, el tren en què es trobava Martí, que circulava en direcció a Barcelona, ha envestit per darrere un altre que es dirigia també cap a la capital catalana i que estava aturat a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa. “Jo anava assegut en el mateix sentit de la marxa, mirant el mòbil i amb l’impacte he sortit disparat cap al seient de davant i el meu cap ha xocat amb el pòmul de la viatgera que tenia davant. Jo he començat a sagnar”, ha explicat. Segons ell, en el seu vagó hi havia molts passatgers que ja s’havien posat drets per baixar a l’estació i tots han caigut a terra per l’impacte. “Hi havia persones que es queixaven del genoll, una altra dona semblava que s’havia trencat el fèmur i alguna altra semblava tenir alguna fractura en la cama”, ha descrit.

En la mateixa línia, la Berta, una altra passatgera d’un dels trens accidentats, ha explicat a Efe els moments d’angoixa viscuts: “La gent s’ha espantat molt. Hi havia una dona amb un atac d’ansietat, plorant de l’ensurt perquè no entenia el que estava passant”. Al seu vagó, “per sort”, tothom anava assegut, un fet poc habitual en aquesta línia de Rodalies que acostuma a transportar un nombre considerable de passatgers diàriament a Barcelona, procedents de grans ciutats com Manresa, Terrassa o Sabadell. El fet de coincidir entre els festius pel dia de la Constitució i el de la Puríssima ha fet que els trens circulessin amb menys passatgers del normal en un dia laborable. “Si hagués estat com sempre, amb tota la gent dreta, hauria estat més catastròfic”, ha sostingut. Atacs d’ansietat, contusions i algun trau en el cap és el balanç de l’accident, segons responsables del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que dels 155 ferits ha traslladat a 39 a centres hospitalaris i ambulatoris propers



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona