Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Les regions de la UE urgeixen a donar Ucraïna més generadors i calefactors

La intensificació dels atacs russos a les infraestructures elèctriques coincideix amb l’arribada de l’hivern

El Comitè de les Regions (CdR) d’Europa ha urgit aquest dimarts als governs locals i regionals de la Unió Europea (UE) a donar Ucraïna generadors elèctrics i equips de calefacció per a afrontar les baixes temperatures de l’hivern.

En un comunicat, el CdR ha explicat que la petició s’ha traslladat mitjançant una carta signada al costat de la Comissió Europea, en un moment en el qual la xarxa elèctrica ucraïnesa està molt danyada per culpa dels recents bombardejos de l’aviació russa, que han tingut per objectiu les infraestructures energètiques.

“Enmig de la guerra i d’un cru hivern, els ucraïnesos s’enfronten a una batalla més. És la batalla per la llum i per la calor”, ha argumentat en el comunicat el president del Comitè Europeu de les Regions, Vasco Alves Cordeiro.

El dirigent portuguès ha assegurat que el CdR està “espatlla amb espatlla” amb el poble ucraïnès, i per això ha instat les ciutats i regions de la UE a unir-se a la donació d’equips energètics: “Vosaltres podeu marcar la diferència, nosaltres hem de marcar la diferència!”, ha exclamat Cordeiro.

La petició arriba el mateix dia en què se celebra a París la Conferència Internacional de Donants per a Ucraïna, on s’estudien propostes per a la reconstrucció del país, i un dia després que, en concret, Espanya anunciés l’enviament de 163 equips d’alta tensió a Kíiv.

Mentrestant, la presidenta del Grup de Treball sobre Ucraïna del Comitè de les Regions, Aleksandra Dulkiewicz, que també signa la carta per a demanar col·laboració a les ciutats i regions, ha instat els governs subestatals a sumar-se a aquesta crida i “oferir a Ucraïna alguna cosa més que suport moral, si no també suport concret”.

Per part de la Comissió, van signar la carta la comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, i el titular de Gestió de Crisi, el comissari Janez Lenarcic, que està al comandament del Mecanisme de Protecció Civil sota el qual la UE envia periòdicament material d’ajuda a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa a Londres la lliure circulació dels joves entre la UE i el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona