Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna difon un vídeo via dron amb instruccions en rus per rendir-se

La intenció del comandament ucraïnès és permetre que la rendició es pugui fer de manera segura

L’Estat Major de les Forces Armades d’Ucraïna ha informat aquest dimarts de la publicació d’un vídeo dirigit als soldats russos amb instruccions per rendir-se amb ajuda de drons ucraïnesos, que els guiaran fins a un punt de trobada amb la part ucraïnesa.

“Atenció. Instruccions per al personal militar de les Forces Armades de la Federació Russa de com rendir-se en condicions de seguretat”, escriu l’Estat Major ucraïnès en un missatge publicat a la xarxa Telegram i que acompanya amb el vídeo en qüestió, escenificat pas a pas i narrat en rus.

La decisió d’utilitzar drons respon al fet que fa més segura la rendició als soldats russos, segons publica “Ukrainska Pravda”.

Així, en primer lloc, els soldats interessats a lliurar-se han de posar-se en contacte via Telegram amb “Vull viure”, el projecte estatal ucraïnès creat per oferir una via de rendició segura davant les forces ucraïneses, que els proporcionarà més instruccions i, en cas necessari, les coordenades del punt de partida.

Després de rebre la verificació, els soldats hauran de dirigir-se cap al lloc indicat a l’hora exacta establerta; en el vídeo se subratlla que la precisió i puntualitat són fonamentals a causa del limitat temps de vol del dron.

Una vegada que vegin el dron en la seva línia de visió, els soldats russos hauran d’establir contacte visual amb ell, a continuació, aixecar les mans cap als costats i cap amunt per indicar que estan disposats a complir altres ordres.

Després que el dron els mostri el vector de moviment, els soldats hauran de seguir-lo, mentre vola a velocitat de pas i els guiarà fins al punt de trobada amb els representants de les forces armades ucraïneses.

S’adverteix als soldats russos que si el dron té poca bateria, deixarà d’escortar-los per a tornar ràpidament a la base; en aquest cas, hauran d’esperar en el lloc a l’arribada del pròxim dron, precisen les instruccions.

El vídeo conclou amb una crida: “Soldats russos: conservin aquestes instruccions. Distribueixin-les entre els seus companys i coneguts. Salvin més vides”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona