Política

En directe

Senat espanyol

Els senadors debaten la reforma de la sedició i la malversació

La majoria de la cambra alta aprovarà previsiblement un text que ha vist retallada la part relativa a la reforma judicial

Seguiu la sessió en directe al digital

El ple del Senat debat i vota a la sessió d’aquest dijous la derogació del delicte de sedició i la rebaixa de penes per a la malversació, en el marc d’una reforma del codi penal que previsiblement s’aprovarà de forma definitiva aquest dijous al Senat, ja que la majoria parlamentària no té intenció d’acceptar esmenes.

Després de fracassar l’últim intent del Senat perquè el Tribunal Constitucional (TC) espanyol acceptés que es tramitessin també les disposicions amb què es volia facilitar la renovació del mateix tribunal, la cambra alta donarà llum verda a la proposició de llei retallada.

La reforma que arriba aquest dijous al ple afecta de ple els dos delictes pels quals van ser condemnats els líders del procés i beneficiarà els dirigents independentistes encara pendents de judici.

El delicte de sedició desapareix, per convertir-se en un agreujat de desordres públics, i la pena màxima de 15 anys passa a ser de 5.

Mentrestant, el càstig màxim per a la malversació sense ànim de lucre es rebaixarà a 4 anys, quan ara es poden imposar fins a 8 anys i es pot arribar als 12 si la quantitat malversada supera els 250.000 euros.

Els grups de la coalició de govern i els seus aliats han avançat ja la seva intenció de recuperar aquesta reforma en una altra proposició de llei per poder substituir els quatre magistrats del Constitucional que tenen el mandat caducat i que segueixen en els seus llocs pel bloqueig al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que n’hauria de nomenar dos.

Podeu seguir la sessió en directe al digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia