Política

Xina

Pequín nega l’existència de comissaries clandestines a l’estranger

El ministeri d’Exteriors xinès assegura que respecta la sobirania judicial dels altres països

El Japó, Corea del Sud, Canadà, Alemanya o els Països Baixos investiguen la possible existència d’aquests centres als seus territoris

El ministeri d’Afers Exteriors de la Xina ha declarat aquest dijous que “no existeixen en absolut” comissaries secretes xineses a països estrangers. Pequín surt així al pas de les investigacions en marxa a alguns Estats per la suposada presència d’aquestes oficines al seu territori.

“La Xina sempre s’ha adherit al principi de no ingerència en els assumptes interns de cada nació i ha complert el dret internacional”, ha defensat en una roda de premsa la portaveu d’Exteriors Mao Ning. La diplomàtica ha afegit que el seu govern “respecta la sobirania judicial de tots els països”.

En les últimes setmanes Estats com el Japó, Corea del Sud, Canadà, Alemanya o els Països Baixos han iniciat investigacions sobre la possible existència de comissaries clandestines xineses als seus territoris.

Tot i que aquests centres suposadament ofereixen als ciutadans xinesos a l’estranger la possibilitat de realitzar una sèrie de tràmits burocràtiques, com la renovació del carnet de conduir, l’ONG establerta a Espanya Safeguard Defenders alerta que també s’utilitzen per pressionar i amenaçar dissidents,

L’organització va denunciar al setembre la presència a diferents països de 54 d’aquestes anomenades “comissaries 110”, batejades així per l’ONG d’acord amb el número de telèfon per trucar a la policia a la Xina. Des d’aleshores el grup n’ha afegit 48 més la llista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia