Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Kíiv: “L’explosió en l’aeròdrom Engels és conseqüència de l’agressió russa”

Fa tres setmanes ja s’havien produït explosions en el mateix lloc, situat a uns 600 quilòmetres de la frontera ucraïnesa

Un portaveu de la Força Aèria ucraïnesa ha afirmat aquest dilluns que l’explosió que aquesta matinada ha causat la mort de tres soldats russos en l’aeròdrom “Engels” és “la conseqüència de l’agressió russa contra Ucraïna”.

“Aquestes són les conseqüències del que Rússia està fent al nostre país. Si els russos pensaven que la guerra no els afectaria en la seva rereguarda, s’equivocaven”, ha dit el portaveu, Yuriy Ignat, en declaracions televisades.

“Aquest tipus de coses estan ocorrent cada vegada amb més freqüència i esperem que això sigui positiu per a Ucraïna”, ha afegit.

A més, Ignat ha demanat esperar que es difonguin imatges de satèl·lit de l’aeròdrom per a avaluar les conseqüències reals de l’explosió, que segons fonts russes es va produir en ser derrocat un dron ucraïnès i no va causar danys a la infraestructura.

Fa tres setmanes ja s’havien produït explosions en el mateix aeròdrom, situat a la regió russa de Saràtov i a uns 600 quilòmetres de la frontera ucraïnesa, i en aquella ocasió van ser danyats dos avions militars.

Moscou atribueix aquests incidents a les forces ucraïneses, que no obstant això fins avui no han reivindicat de manera oficial atacs en territori rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia