Política

Rússia substitueix el cap de les forces militars que combaten a Ucraïna

El general Serguei Surovikin va recomanar al novembre la retirada russa del nord de la regió ucraïnesa de Kherson

El rellevarà Valeri Gueràsimov, actual cap de l’Estat Major de l’exèrcit rus

Rússia ha substituït avui el comandant de les forces militars que combaten a Ucraïna des del febrer del 2022, càrrec que assumirà Valeri Gueràsimov, actual cap de l’Estat Major de l’exèrcit rus.

Gueràsimov, de 67 anys, relleva el general Serguei Surovikin, que va ser qui va recomanar al novembre la retirada russa del nord de la regió ucraïnesa de Kherson, considerat el pitjor revés sofert per les tropes russes en el conflicte.

Per ordre del ministre de Defensa, Serguei Shoigú, Surovikin exercirà a partir d’ara el càrrec de subcap de l’agrupació conjunta de tropes a la zona de guerra.

El motiu del nomenament de Gueràssimov és “l’ampliació de la magnitud dels objectius a assolir i la necessitat de l’organització d’una cooperació més estreta entre les diferents tropes de l’exèrcit rus”.

A més, l’arribada de Gueràssimov al càrrec busca millorar la qualitat dels subministraments i l’efectivitat del comandament de l’agrupació de forces.

Surovikin, que té experiència de combat a Síria, ja és cap de la Força Aèria. L’altre subcap de les forces russes a Ucraïna serà Oleg Saliukov, comandant de l’Exèrcit de Terra, i Alexei Kim, subcap de l’Estat Major de les Forces Armades.

Des de la presa de la localitat de Lisichansk a principis de juliol de l’any passat, l’exèrcit rus ha patit diversos revessos, com la retirada de Kherson, fins i tot la capital regional, i de part de la regió de Khàrkiv.

Tot seguit, Shoigú va anunciar una urgent reforma de l’exèrcit que incloïa l’augment del nombre d’homes fins al milió i mig, gairebé la meitat militars professionals.

En aquests moments, les tropes russes i les unitats de la companyia militar privada Wagner combaten als carrers de la localitat de Soledar, a la regió de Donetsk.

La conquesta d’aquest baluard no només seria la primera gran victòria russa en més de mig any sinó que aplanaria el camí per atacar Bakhmut, una cruïlla important de camins que condueix als principals bastions ucraïnesos del Donbass.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia