Política

Andalusia

La fiscalia assumeix l’informe forense que desaconsella l’entrada a presó de Griñán

Demana que es faci un estudi “més precís” de l’estat de salut de l’expresident andalús, que pateix un càncer

L’Audiència Provincial de Sevilla també ha demanat l’opinió a l’acusació particular, exercida pel PP

La fis­ca­lia ha sol·lici­tat que l’expre­si­dent andalús José Anto­nio Griñán no entri a la presó per com­plir la con­demna pel cas dels ERO fins que no hi hagi un informe “més precís” sobre el seu estat de salut.

El minis­teri públic ho ha dema­nat en un escrit diri­git a l’Audiència Pro­vin­cial de Sevi­lla després d’estu­diar l’informe emès per l’Ins­ti­tut de Medi­cina Legal de Sevi­lla que des­a­con­se­lla l’entrada a la presó de Griñán per poder trac­tar ade­qua­da­ment el càncer que se li ha diagnos­ti­cat.

El tri­bu­nal va dema­nar a la Fis­ca­lia Anti­cor­rupció i a les acu­sa­ci­ons par­ti­cu­lars –el PP– que infor­mes­sin sobre la sol·lici­tud de sus­pensió de l’entrada a la presó de Griñán després de rebre l’informe mèdic.

En el seu escrit, la Fis­ca­lia Espe­cial con­tra la Cor­rupció i la Cri­mi­na­li­tat Orga­nit­zada demana nous infor­mes mèdics que per­me­tin a la forense rea­lit­zar “un informe més precís sobre la pro­cedència de l’ingrés a la presó” de Griñán i con­si­dera que “s’haurà de sus­pen­dre men­tres­tant”.

El fis­cal rei­tera la neces­si­tat que, un cop rebuda la infor­mació i emès un nou informe forense, també es recu­lli l’informe dels ser­veis mèdics peni­ten­ci­a­ris del Cen­tre de Sevi­lla.

En la seva petició, recorda que la forense asse­nyala que ha fet una “anàlisi pre­dic­tiva” de l’evo­lució de la malal­tia i que ha conclòs que no és con­ve­ni­ent que Griñán ingressi a la presó fins que no es con­firmi la remissió del càncer pels Ser­veis d’Uro­lo­gia i d’Onco­lo­gia Radi­o­teràpica. Per aquest motiu, la fis­ca­lia entén que “pro­ce­deix sol·lici­tar aquests infor­mes” que per­me­tin un estudi “més precís”.

La forense de l’Ins­ti­tut de Medi­cina Legal asse­nyala al seu informe que els pos­si­bles efec­tes secun­da­ris del trac­ta­ment hor­mo­nal i de radi­o­teràpia, així com les freqüents revi­si­ons a les quals haurà de ser sotmès, “sem­blen poc com­pa­ti­bles amb la dinàmica car­cerària” i amb la vida a la presó.

A més, avisa que el diagnòstic és “molt pro­per en el temps” i que el trac­ta­ment no s’ha dut a terme encara, per la qual cosa es tracta d’“una anàlisi pre­dic­tiva” perquè des­co­nei­xen quina serà l’evo­lució.

També recorda que el diagnòstic de càncer pro­du­eix un ensor­ra­ment de l’estruc­tura psíquica de qual­se­vol per­sona i pro­voca una incer­tesa “enorme” res­pecte al trac­ta­ment i evo­lució, unes dades que són “difícil­ment valo­ra­bles des d’un punt de vista objec­tiu”.

Sí que pre­su­meix que l’ingrés a la presó no ajuda a afron­tar una malal­tia d’aquesta enti­tat, que reque­reix de suport fami­liar i social, una cosa que és “necessària i fins i tot impres­cin­di­ble”.