Política

ESTATS UNITS

Troben nous documents classificats en una oficina de Biden, segons mitjans dels EUA

Membres de l’equip legal del president dels Estats Units, Joe Biden, haurien fet la troballa a començaments de novembre

El Departament de Justícia nord-americà ja té oberta una investigació per altra documentació classificada trobada

La portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, s’ha limitat a dir que l’assumpte està sent investigat

Membres de l’equip legal del president dels Estats Units, Joe Biden, haurien trobat nous documents classificats en una oficina utilitzada pel mandatari just després de la seva època com a vicepresident de Barack Obama (2009-2017), recullen aquest dimecres diversos mitjans dels Estats Units, entre els quals hi ha la CNN i NBC News.

La troballa, que s’hauria produït a començaments de novembre, s’ha revelat dos dies després que el Departament de Justícia del país confirmés que investiga el descobriment de documents classificats de l’administració d’Obama en una altra oficina utilitzada per Biden abans de la campanya presidencial a 2020.

Aquest dimecres, la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, s’ha negat a respondre preguntes dels periodistes sobre per què el govern no havia informat abans de la troballa dels documents, que es va produir pocs dies abans de les eleccions de mig mandat del novembre.

Jean-Pierre s’ha limitat a dir que l’assumpte està sent investigat pel Departament de Justícia.

La Casa Blanca ja va assegurar dilluns que està col·laborant amb la investigació, i Biden va reconèixer dimarts que no sap de quins documents es tracta ni de què feien en aquesta oficina.

Tot i que té poques similituds, el cas recorda el que va portar l’FBI a registrar la residència de l’expresident Donald Trump (2017-2021) a Mar-a-Lago (Florida) l’agost passat.

A diferència del que ha passat amb els documents de Biden, que van ser lliurats a les autoritats pel mateix equip del mandatari, a Mar-a-Lago va ser necessària la intervenció del Departament de Justícia per recuperar els papers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia