Política

ESTATS UNITS

L’Organització Trump, condemnada a pagar 1,61 milions de dòlars per evasió fiscal

Tot i que ni l’expresident dels EUA ni els seus familiars estaven acusats en aquest cas, la sentència suposa una taca en la reputació empresarial del magnat

Dimarts passat el mateix tribunal va condemnar qui va ser el màxim cap financer de l’organització, Allen Weisselberg, a cinc mesos de presó per quinze càrrecs de frau fiscal

Un jutge del Tribunal Suprem de Nova York ha condemnat aquest divendres l’Organització Trump a pagar una multa d’1,61 milions de dòlars —la màxima possible— després que fa un mes fos declarada culpable d’operar una trama d’evasió fiscal durant anys.

A principis de desembre un jurat va declarar culpable de 17 delictes econòmics dues empreses pertanyents a l’organització de l’expresident Donald Trump, Trump Corporation i Trump Payroll Corporation, en un cas en què no estaven acusats ni ell ni els seus familiars.

És la màxima pena que havia recomanat per a la sentència la fiscalia de Manhattan, encapçalada pel fiscal Alvin Bragg, que ha aplaudit la decisió en un comunicat i l’ha considerat “transcendental” per donar exemple a altres companyies i executius.

Trump no era jutjat en aquest cas, tot i que té altres processos oberts.

La multa se la reparteixen gairebé igual dues divisions de l’organització: Trump Corporation (810.000 dòlars) i Trump Payroll Corporation (800.000), una xifra menor per a una organització que mou milers de milions però que suposa una taca en la reputació empresarial de Trump.

Dimarts passat, aquest tribunal va condemnar qui va ser durant anys màxim cap financer de l’Organització, Allen Weisselberg, a cinc mesos de presó per quinze càrrecs de frau fiscal, en confirmar-se l’existència d’un sistema d’evasió d’impostos i precisar que el beneficiava tant a ell com a la companyia.

La condemna a Weisselberg va ser molt lleu —podrà ser excarcerat després de cent dies— perquè va accedir a reconèixer la seva culpabilitat després d’un pacte amb la fiscalia.

Els advocats de l’Organització Trump han insistit durant mesos en el fet que la trama d’evasió fiscal va ser per a ús i gaudi del mateix Weisselberg, però la sentència arrenca aquests arguments i deixa clar que els maneigs fiscals del cap financer servien abans de res per a beneficiar l’organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia