Política

L’Estat major ucraïnès diu que la batalla per Soledar “continua”

El ministeri de Defensa de Rússia ha anunciat que la ciutat de l’est del país va ser presa per unitats d’assalt de la companyia militar privada Wagner

L’Estat major de l’exèrcit ucraïnès ha assegurat avui que “la batalla per Soledar continua”, en al·lusió a la ciutat de l’est del país que el ministeri de Defensa de Rússia ha anunciat que va ser presa per unitats d’assalt de la companyia militar privada Wagner.

“En direcció a Bakhmut, les tropes russes van atacar Spirn, Bilogorivka, Rozdolivka, Iakovlivka, Soledar, Krasnaia Gora, Bakhmut, Klishchiivka, Kurdyumivka, Druzhba i la regió del nord de Donetsk. Les batalles per Soledar continuen”, ha declarat a Facebook l’Estat Major de les Forces Armades d’Ucraïna, Alexander Štupun.

El portaveu ha dit que les tropes russes han llançat dos atacs amb míssils “contra la infraestructura civil de la regió de Konstantinovka Donetsk, així com vuit atacs aeris contra les posicions de les nostres tropes” però no ha donat més precisions sobre la situació a Soledar.

Anteriorment, l’exèrcit ucraïnès havia comunicat que les tropes russes no havien pres Soledar; Serhiy Cherevaty, portaveu del Grup de Forces de l’Est de les Forces Armades d’Ucraïna, ha declarat a RBC-Ucraïna que “no és cert” que les tropes russes hagin pres la ciutat i que hi continuen els combats.

“No, això no és cert. Els combats estan passant a la ciutat “, ha dit Cherevaty, que ha refusat donar més detalls sobre la situació a Soledar per raons de seguretat.

A la tarda, el ministeri de Defensa de Rússia havia comunicat que van ser les unitats d’assalt de la companyia militar privada Wagner les que van prendre Soledar.

“Pel que fa a l’assalt de la zona urbana de Soledar, ocupada per l’exèrcit ucraïnès, aquesta missió va ser realitzada de manera valerosa i desinteressada per les accions dels voluntaris de les unitats d’assalt de la companyia militar privada Wagner”, ha assenyalat el ministeri rus.

A més, ha subratllat que l’ofensiva contra Soledar va incloure la participació de diferents tipus de tropes, el bombardeig d’artilleria pesada i aviació i el bloqueig de la ciutat pel nord i pel sud, un dels objectius del qual era impedir tant l’arribada de reforços com la retirada de les tropes ucraïneses



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia