Política

ALEMANYA

Dimiteix la ministra de Defensa alemanya

Christine Lambrech ha rebut crítiques des de fa mesos tant des del seu propi partit i d’altres com dels mitjans de comunicació, especialment respecte les seves decisions vinculades amb la guerra a Ucraïna

La ministra alemanya de Defensa, Christine Lambrech, ha anunciat aquest dilluns que ha presentat la dimissió al canceller federal, Olaf Scholz, després de diversos dies d’especulació en mitjans alemanys sobre la possibilitat que abandonés el govern.

“Avui he demanat al canceller federal la sortida del càrrec de ministra federal de Defensa. L’enfocament dels mitjans sobre la meva persona fa difícil una informació i una discussió professional sobre soldats, l’exèrcit federal i qüestions de política de seguretat”, ha indicat la ministra en una declaració.

La ministra, de 57 anys i membre del Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD), com Scholz, ha estat objecte des de fa mesos de crítiques des del seu propi partit i des d’altres i als mitjans de comunicació especialment en relació amb decisions vinculades amb la guerra a Ucraïna.

Recentment Lambrecht ha causat indignació per un videomissatge gravat en un carrer de Berlín la nit de Cap d’Any enmig d’un soroll ensordidor de petards i focs artificials i en què feia un balanç del 2022 amb referència a la guerra a Ucraïna.

Després de la invasió d’Ucraïna va ser polèmica també pel seu anunci de la disposició d’enviar cascos a aquest país com a mesura de suport en defensa contra l’agressió russa, cosa que es va considerar gairebé una burla en comparació amb els compromisos d’altres països a l’enviament de material militar.

Últimament la ministra ha protagonitzat part del debat públic sobre l’enviament de tancs a Ucraïna, com demana insistentment Kíiv, i la setmana passada va declarar que actualment no està a debat el subministrament de carros de combat Leopard 2 per part d’Alemanya a Ucraïna, tot i que en termes generals, ha assenyalat que l’enfocament correcte consisteix a “no excloure res”.

Pel que fa al possible successor en el càrrec, mitjans alemanys citen entre altres Eva Högl, encarregada al Parlament de qüestions sobre l’exèrcit federal, Hubertus Heil, ministre de Treball, Lars Klingbeil, copresident de l’SPD , i la secretària d’Estat de Defensa, Siemtje Möller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona