Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

El ministre rus de Defensa visita les tropes a Ucraïna

Serguei Xoigú inspecciona el punt de comandament de l’agrupació Est

El ministre de Defensa de Rússia, Serguei Xoigú, ha visitat les tropes i el punt de comandament de les operacions militars a l’est d’Ucraïna, segons ha informat aquest dimarts l’oficina de premsa del seu departament.

“El ministre de Defensa, general d’exèrcit Serguei Xoigú, ha inspeccionat l’estat major de l’agrupació Est durant les seves activitats a la zona de l’operació militar especial”, detalla el comunicat militar, que no especifica quan s’ha produït la visita.

Xoigú ha rebut el comunicat del comandant en cap de l’agrupació, el tinent general Rustam Muràdov, sobre la situació i les accions de les tropes a la seva zona de responsabilitat. El titular de Defensa rus també ha estat informat per comandants d’unitats sobre el compliment de les missions de combat en els principals fronts.

Segons el comunicat, Xoigú ha dedicat especial atenció a l’organització dels subministraments a les tropes, a l’organització dels treballs de fortificació i a la creació de condicions de seguretat per a l’emplaçament de les tropes en campanya.

“Vostès presten servei amb dignitat, defensen la nostra pàtria, ajuden els qui cal ajudar, fan tot per apropar aquell dia que s’anomena dia de la victòria”, ha dit Xoigú a un grup militars als quals ha atorgat condecoracions.

La visita del ministre a la zona d’operacions arriba després que el passat 11 de gener el cap de l’Estat Major General de la Forces Armades de Rússia, Valeri Guerasimov, fos nomenat comandant en cap de l’agrupació militar conjunta que realitza la campanya contra Ucraïna.

Guerasimov va rellevar en el comandament el general Serguei Surovikin, que el passat novembre va recomanar la retirada del nord de la regió ucraïnesa de Kherson, on les tropes russes van patir un dels pitjors revessos des de l’inici de la invasió d’Ucraïna, el 24 de febrer de 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona