Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

El ministre d’Interior ucraïnès mor en un accident d’helicòpter a la regió de Kíiv

L’aparell ha caigut aquest matí a prop d’una guarderia a la ciutat de Brovary

Almenys 16 persones han perdut la vida i hi ha 22 ferits a l’hospital

La cúpula del ministeri d’Interior d’Ucraïna ha mort aquest dimecres en un accident d’helicòpter a la regió de Kíiv, en el qual han perdut la vida almenys 16 persones, entre les quals dos nens.

El cap de la Policia Nacional ucraïnesa, Igor Klimenko, ha informat en un comunicat a les xarxes socials que entre les víctimes hi ha el ministre d’Interior, Denis Monastyrskyi, el seu viceministre,  Yevhen Yenin, i el secretari d’Estat, Yuriy Lubkovych.

L’aparell, un helicòpter del Servei d’Emergències Estatal on viatjaven els tres alts càrrecs d’Interior, s’ha estavellat aquest matí a prop d’una escola bressol i d’un edifici residencial a la ciutat ucraïnesa de Brovary, al nord-est del país, i ha provocat un incendi segons han confirmat les autoritats ucraïneses. Per ara es desconeixen les causes de l’accident.

El primer balanç de víctimes és de 16 morts, dels quals 9 viatjaven a l’helicòpter. Entre les persones mortes hi ha dos nens. La policia ha afegit que hi ha 22 ferits a l’hospital, inclosos 10 menors.

El cap de l’administració militar regional de Kíiv, Oleksiy Kuleba, ha elevat a 18 el total de víctimes mortals fins a dos quarts d’onze de matí (hora local), inclosos 3 nens, i el de ferits a 29, entre els quals 15 menors.

En un primer moment, Kuleba ha avançat que “quan s’ha produït la tragèdia hi havia nens i empleats de la institució a la llar d’infants”. “En aquest moment tothom ha estat evacuat. Hi ha víctimes”, ha afegit Kuleba en un missatge a Telegram difós abans que es conegués que entre els morts hi havia la cúpula d’Interior.

El portaveu del comandament de les Forces Aèries ucraïneses, Iuri Ihnat, ha explicat en declaracions a la televisió que l’helicòpter caigut realitzava tasques del Servei Estatal d’Emergències.


“Terrible tragèdia”
El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha qualificat de “terrible tragèdia” l’accident d’helicòpter en el qual ha mort el seu responsable d’Interior, Denis Monastyrsky.

“El nostre dolor no es pot expressar en paraules. L’helicòpter ha caigut en una zona de guarderies”, ha lamentat.

El dirigent ucraïnès ha ordenat als seus serveis de seguretat investigar les circumstàncies de l’incident.

Segons ha informat l’oficina del president ucraïnès, a l’aparell sinistrat hi viatjaven nou persones, entre les quals el ministre i altres alts càrrecs del departament, cap a un “punt calent” de combats.

“El propòsit del vol era feina. Cap un dels, es pot dir així, punts calents que tenim al nostre país, on tenen lloc combats. El ministre d’Interior es dirigia allà”, ha explicat Kiril Timoixenko, cap adjunt de l’Oficina del President, des de Brovary.


Mostres de condol
El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha expressat el condol en nom dels 27 a Ucraïna per l’accident en el qual ha mort el ministre ucraïnès d’Interior, Denis Monastyrskyi, el seu adjunt, el secretari d’Estat del departament i una quinzena de persones més.

“Ens unim a Ucraïna en el dolor després del tràgic accident d’helicòpter a Brovary. El ministre Denís Monastyrskyi va ser un gran amic de la Unió Europea. Compartim el nostre més sentit condol amb els familiars de les víctimes, el president [d’Ucraïna, Volodímir] Zelenski i el primer ministre, Denís Xmigal”, ha escrit Michel a les xares socials.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA