Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els Estats Units anuncien l’enviament a Ucraïna de 31 tancs Abrams

Biden afirma que els EUA i Europa estan completament units en l’ajuda a Ucraïna

Els Estats Units han anunciat aquest dimecres que enviaran a Ucraïna 31 tancs Abrams i començaran a entrenar immediatament en un tercer país a soldats ucraïnesos en el seu ús i manteniment.

Els tancs trigaran “mesos” a arribar a Ucraïna i aniran acompanyats d’uns vehicles blindats de recuperació anomenats M88, que serviran per a donar-los suport, ha avançat una alta funcionària estatunidenca en declaracions a la premsa.

Segons aquesta font, el govern de Joe Biden ha decidit enviar exactament 31 carros de combat Abrams a Ucraïna perquè aquesta xifra equival a un batalló de tancs en les Forces Armades ucraïneses.

Malgrat que els tancs encara trigaran a arribar, els Estats Units començaran a entrenar immediatament militars ucraïnesos perquè aprenguin a operar aquests vehicles “complexos” i puguin mantenir-los al llarg del temps. L’entrenament tindrà lloc en un tercer país, no dins d’Ucraïna, però el govern dels EUA encara no ha fet públic on tindrà lloc.

Per part seva, el Departament de Defensa estatunidenc està buscant mecanismes que permetin enviar a Ucraïna l’equip i el combustible que necessiten els Abrams, ha detallat un altre alt funcionari als periodistes.

El president dels EUA, Joe Biden, ha fet oficial l’anunci amb un discurs a la Casa Blanca.

Biden, a més, ha parlat aquest dimecres per telèfon amb el canceller alemany, Olaf Scholz, amb el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, i amb els primers ministres del Regne Unit i Itàlia, Rishi Sunak i Giorgia Meloni, respectivament, segons ha informat la Casa Blanca.

Segons ha explicat a la premsa un altre funcionari, l’enviament dels tancs Abrams mostra el “compromís a llarg termini” de Washington amb la defensa d’Ucraïna i la “forta unitat i determinació” de la comunitat internacional.

Alemanya ha anunciat aquest dimecres l’enviament de 14 tancs “Leopard 2 A6” i altres països, com Espanya, s’han mostrat disposats a enviar aquests carros de combat a Ucraïna.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha afirmat aquest dimecres que el seu país i Europa “estan completament units” per a ajudar Ucraïna a defensar-se de la invasió de Rússia. Biden ha fet aquestes declaracions en un discurs per a anunciar oficialment que els EUA enviarà 31 tancs Abrams a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia