Política

MALÀISIA

El parlament malaisi eliminarà l’obligatorietat de portar corbata

Actualment, tant diputats com periodistes i visitants masculins han de portar aquest accessori

La mesura, que entrarà en vigor el 13 de febrer i tindrà una vigència d’almenys un any, té l’objectiu de relaxar les normes d’etiqueta

El president del Parlament de Malàisia, Johari Abdul, ha indicat que eliminarà l’obligatorietat de portar corbata a l’hemicicle durant almenys un any a partir del 13 de febrer, una mesura que busca relaxar les normes d’etiqueta.

Johari, que ja va declarar opcional la corbata per a una sessió especial de Parlament els passats 19 i 20 de desembre, ha indicat que la nova norma començarà el primer dia de sessió després del descans de vacances del gener, ha informat aquest divendres el diari malaisi ‘The Star’.

La norma afecta els homes, als quals s’exigia portar corbata amb el vestit, i també inclou els periodistes i visitants, que també s’han d’ajustar al protocol de vestimenta al Parlament.

Segons les normes del Parlament, els homes han de portar vestit o la vestimenta nacional, mentre que les dones han de portar també roba formal, inclòs el vestit tradicional o faldilla llarga i brusa de màniga llarga.

El primer ministre malaisi, Anwar Ibrahim, que va arribar al poder el novembre passat després de guanyar les eleccions, no sol portar corbata a les reunions del govern, estil que han començat a copiar alguns dels seus ministres.

Des de fa més d’una dècada, el Japó promou mesures per estalviar energia durant els mesos de més calor entre el maig i l’octubre, entre les quals hi ha eliminar l’obligatorietat de portar corbata.

El Parlament britànic va retirar la corbata del protocol de vestimenta obligatòria el 2017, mentre que el Legislatiu neozelandès va fer el mateix el 2021, després que un diputat maori fos expulsat de la cambra per no portar aquesta peça.

A l’Estat espanyol el president del govern, Pedro Sánchez, va aconsellar el juliol passat als ministres i al sector privat que evitessin fer servir corbata per gastar menys en aire condicionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia