Política

ESTATS UNITS

Biden es va assabentar dimarts de la presència del globus aerostàtic xinès

La portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ha afirmat que el mandatari nord-americà ha seguit rebent regularment informes i actualitzacions per part del seu equip de seguretat nacional

Sobre la relació entre els EUA i la Xina després d’aquest incident, ha dit que el president “sempre posarà” la seguretat dels nord-americans primer

El president dels Estats Units, Joe Biden, es va assabentar dimarts de la presència d’“un globus espia” de la Xina sobrevolant el territori nord-americà, ha afirmat avui la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre.

“El president va ser informat sobre el tema dimarts i ha seguit rebent regularment informes i actualitzacions per part del seu equip de seguretat nacional”, ha indicat Jean-Pierre als periodistes a bord de l’avió presidencial Air Force One, que portava aquest divendres Biden a diversos actes a Filaldefia (Pennsilvània).

Jean-Pierre ha recordat que la cúpula del Pentàgon ha recomanat de manera “ferma” a Biden no adoptar “una acció cinètica” contra el globus per la seguretat de les persones a la superfície davant la possible caiguda de runes.

Ha reiterat que els EUA han actuat “immediatament” per evitar que la Xina recopilés informació “sensible” d’intel·ligència.

“Estem seguint de prop (el globus) i mantenint totes les opcions sobre la taula”, ha apuntat Jean-Pierre, que ha insistit que l’aparell no suposa actualment cap amenaça física o militar.

Pel que fa al “comunicat de penediment” de la Xina, Jean-Pierre ha destacat que n’estan al corrent, però que la presència del globus a l’espai aeri dels EUA és “una violació clara” de la sobirania del país i de la llei internacional. “És inacceptable”, ha sentenciat.

Sobre què passarà amb la relació entre els EUA i la Xina després d’aquest incident, la portaveu ha dit que Biden “sempre posarà” la seguretat dels nord-americans primer.

“Amb aquest president estem més preparats que mai per superar la Xina, protegir la nostra seguretat nacional i potenciar un Indopacífic lliure”, ha remarcat Jean-Pierre, alhora que ha apuntat que molts d’aquests esforços han estat bipartidistes, cosa que mostra “l’alineament” dins dels EUA sobre aquests temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona