Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La UE es prepara per fer compres conjuntes de munició per a Ucraïna

Borrell demana als 27 mobilitzar els estocs de projectils perquè arribin abans a Kíiv

La Unió Europea (UE) es prepara per fer compres conjuntes de munició per fer front a l’escassetat de projectils que pateixen els exèrcits dels estats membre.

Arran d’una proposta d’Estònia, aquesta és una de les iniciatives que els ministres d’Exteriors de la UE han abordat en la reunió d’aquest dilluns a Brussel·les. Malgrat apuntar que és una qüestió de la qual s’han d’encarregar els ministres de Defensa, l’alt representant de la UE, Josep Borrell, ha dit que presentarà una proposta als titulars de Defensa, però ha advertit que la nova iniciativa necessitaria temps per aplicar-se.

Per fer front a les necessitats més immediates de munició d’Ucraïna, Borrell ha demanat als 27 mobilitzar els estocs perquè els projectils arribin abans a Kíiv.

“Hem de donar prioritat al subministrament a l’exèrcit ucraïnès”, ha dit Borrell, tot subratllant que cal que els 27 “mobilitzin” les armes i la munició que tenen als magatzems per enviar-la a Ucraïna i que la indústria augmenti la capacitat de producció. “Si el problema és la urgència, hem d’utilitzar el que ja existeix”, ha insistit Borrell.

Sobre la situació a Ucraïna, l’alt representant de la UE ha advertit que “les pròximes setmanes seran crucials” i que cal mantenir el suport a Kíiv “fins que guanyi la guerra”. “La velocitat vol dir vides i hem de respondre ràpidament no només amb més suport, sinó donant-lo més ràpid”, ha remarcat tot subratllant que Kíiv necessita més munició per fer front a l’ofensiva russa.

Finalment, Borrell ha assegurat que la UE aprovarà el desè paquet de sancions contra Rússia abans del 24 de febrer, quan es compleix el primer aniversari de la invasió d’Ucraïna.

L’alt representant ha explicat que encara hi ha “obstacles” que impedeixen que la nova ronda de sancions tiri endavant, però ha confiat que els 27 els superaran en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona