Política

Corea del Nord fa un exercici de contraatac nuclear

El simulacre respon a les últimes maniobres conjuntes de Seül i Washington a la península

Kim Jong-un assisteix a l’assaig, durant el qual s’ha llançat un míssil balístic amb un cap nuclear simulat

Corea del Nord ha realitzat aquest cap de setmana un exercici de “contraatac nuclear” com a resposta a les maniobres conjuntes de Corea del Sud i Estats Units a la península, segons mitjans nord-coreans.

“El 18 i 19 de març s’han realitzat exercicis tàctics combinats per reforçar substancialment la capacitat de dissuasió de guerra i contraatac nuclear del país”, ha informat aquest dilluns l’agència estatal KCNA. El simulacre ha estat realitzat per les “unitats que operen armes nuclears tàctiques” i en presència del líder suprem, Kim Jong-un.

Les maniobres han durat dos dies i han treballat dos objectius. El primer ha estat “gestionar el sistema de control d’atac nuclear”, és a dir, entrenar les unitats implicades per “adoptar una postura de contraatac nuclear”. El segon, efectuat diumenge, ha consistit en el llançament d’un “míssil balístic tàctic amb una ogiva nuclear simulada”.

El coet ha estat llançat des del centre de llançaments espacials de Sohae, al nord-oest del país, i ha “explotat amb precisió a 800 metres d’altura” sobre el mar Groc, en un objectiu simulat. L’Exèrcit sud-coreà va detectar i informar diumenge del llançament d’aquest míssil, el sisè en una setmana.

El líder nord-coreà, que segons les imatges difoses per KCNA hauria assistit a les maniobres amb la seva filla, ha declarat estar molt satisfet amb els resultats de l’assaig, que segons l’agència demostra la “fiabilitat de l’operativa de dispositius de control d’explosions nuclears i detonadors instal·lats a l’ogiva”.

Pyongyang ha assenyalat que l’exercici respon a les maniobres Freedom Shield (Escut de Llibertat) que Seül i Washington van iniciar el passat 13 de març.

En aquest sentit, el règim nord-coreà justifica que l’assaig militar s’ha efectuat en una “situació tensa en la qual les forces aliades d’Estats Units i Corea del Sud intensifiquen frenèticament els seus simulacres de guerra a gran escala per envair la República Popular de Corea [Corea del Nord] i porten de manera massiva actius nuclears estratègics d’Estats Units a Corea del Sud”.

Pyongyang afegeix que “el simulacre també ha tingut com a objectiu demostrar la nostra ferma voluntat de donar una resposta de guerra real i enviar una advertència encara més seriosa a l’enemic, que està expandint els seus simulacres de guerra per a l’agressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia