Política

Puigdemont veu “il·legal” la detenció de Ponsatí: “A Espanya l’Estat de dret importa més aviat poc”

L’expresident reclama Metsola que defensi els drets de l’eurodiputada de Junts

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha lamentat aquest dimarts la detenció de Clara Ponsatí a Barcelona, que ha descrit com a “il·legal”. “A Espanya l’estat de dret importa més aviat poc”, ha assegurat Puigdemont.

En una compareixença amb mitjans des del Parlament Europeu, Puigdemont ha demanat a la presidenta de la cambra, Roberta Metsola, que defensi els drets de Ponsatí i “actuï amb imparcialitat”.

Puigdemont ha lamentat que els Mossos d’Esquadra hagin estat “corresponsables” d’una detenció “il·legal” però ha remarcat que “l’autor intel·lectual” del cas és el jutge Pablo Llarena. “Ell sap perquè ha demanat que siguin els Mossos i no la Guàrdia Civil”, ha dit.

L’exconseller Toni Comín també ha descrit com a “il·legal” la detenció. “Ella té totes les immunitats”, ha defensat, remarcant que el que han fet els Mossos d’Esquadra, com a policia judicial, és “executar una ordre de detenció il·legal” que és “incompatible amb el dret europeu”.

Comín ha dit que demà dimecres Ponsatí hauria de poder assistir al ple del Parlament Europeu, perquè té immunitat. Segons l’eurodiputat, Llarena s’ha “insubordinat” al dret europeu.

En tot cas, Comín ha enviat també un missatge de “satisfacció” pel fet que Ponsatí no reconegui al Suprem i no hagi entrat a l’Estat “via Madrid”. “No es lliura de manera voluntària a la justícia espanyola”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia