Política

POLÍTICA

Compromís a Salt per no pactar la investidura amb l’extrema dreta

ERC, PSC, Junts, IPS-CUP i Comuns signen un document d’entesa i conviden a sumar-s’hi a les altres forces

L’acord inclou no normalitzar ni legitimar l’acció política de formacions d’extrema dreta i reforçar el discurs d’inclusió i cohesió social

ERC, PSC, Junts, IPS-CUP i Comuns de Salt han subscrit un compromís antifeixista per a la bona convivència al municipi que els compromet a no arribar a acords per guanyar l’alcaldia amb cap força política que promogui discursos feixistes, racistes o discriminatoris i a no normalitzar la seva presència al ple ni votar les seves propostes i mocions que vagin en detriment de la qualitat democràtica i de la convivència, o que serveixin com a altaveu per difondre els seus discursos feixistes, racistes o discriminatoris. Han signat el document Jordi Viñas, d’ERC, Joan Martín del PSC; Cris Sibina d’IPS-CUP; Robert Fàbregas de Junts i Tarik Cheriha, dels Comuns.

En el document es destaca la riquesa i pluralitat de Salt “com un valor a defensar davant els discursos d’odi, demagògia i populisme que persegueixen alimentar la fractura social”. El compromís també recull que les eleccions del proper 28 de maig són “una oportunitat per reafirmar els valors democràtics del poble, en contraposició als discursos d’odi que pregonen forces polítiques per acumular suports i representativitat”.

Deixen l’acord obert a la incorporació d’altres forces polítiques que també comparteixin els mateixos ideals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia