Política

POLÍTICA

Proposta de Guanyem Girona perquè el nou Trueta sigui una realitat al 2028

Perquè això sigui possible, la formació presenta un pla per dividir en fases el projecte

Per evitar retards la construcció del nou hospital passaria a la fase 1

Es deixaria els equipaments de recerca i investigació que va als terrenys de Girona pel final

Guanyem Girona vol que el nou hospital Josep Trueta, que es situarà a Salt, sigui una realitat el 2028. Per aconseguir-ho la formació municipalista ha presentat un pla que busca dividir en fases el projecte, situant en la fase 1 la construcció del nou hospital i evitant així que la gestió més complexa dels terrenys de Girona en retardin el desenvolupament. Així ho ha explicat l’alcaldable de la formació, Lluc Salellas en roda de premsa: “Hem de buscar la fórmula més eficient. Com que no tots els terrenys tenen la mateixa disponibilitat, nosaltres prioritzem iniciar-ho pels que estan més avançats, que són els de Salt i on s’hi ha de situar el nou Trueta”. Posteriorment, en les fases 2 i 3 s’hi desenvoluparien els equipaments d’investigació i recerca ja previstos.

Salellas ha assenyalat que “hem estat un any encallats perquè hi ha unes zones, les de Girona, més difícils d’arreglar urbanísticament. La Generalitat no pot tenir aquesta excusa per frenar tot el parc de salut i per això pensem que la millor manera d’accelerar-ho és amb la segmentació per fases”.

L’excap de les UCIs dels hospitals Trueta i Santa Caterina i candidat de Guanyem, Josep-Maria Sirvent, que ha treballat la proposta, ha ressaltat que “la urgència de la regió sanitària és tenir un hospital de nivell 6 que atengui les 800.000 persones que hi viuen”. Sirvent ha subratllat que aquest és el motiu principal de dividir en fases el projecte perquè l’actual hospital Trueta cada dia és més obsolet.

Finalment, Sirvent també ha explicat que volen que l’actual edifici del Trueta mantingui usos sociosanitaris un cop marxi l’hospital. Així mateix, l’alcaldable Salellas ha assenyalat la importància de reordenar l’espai per garantir que Sant Ponç es converteixi en un barri més agradable després del canvi urbanístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia