Política

Robles admet que Espanya no pot enviar F-16 a Ucraïna perquè no en té i descarta entrenar pilots

La ministra de Defensa reitera

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha reiterat aquest dimarts el suport del govern espanyol a Ucraïna però ha recordat que no podrà enviar F-16 com demana el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, perquè no en té i tampoc participarà en l’entrenament de pilots. “L’ajuda a Ucraïna és global i Espanya aportarà el que pugui i el que tingui segons la seva disponibilitat”, ha afirmat Robles a l’arribada a la reunió de ministres de Defensa europeus. “Nosaltres tenim F-18, Eurofighter, no tenim F-16, i per tant, les possibilitats ni d’entrega ni de formació serien possibles”, ha assegurat, puntualitzant que l’entrenament de pilots tampoc és possible perquè cada avió “té la seva dinàmica”.

A més, la ministra ha reiterat que “l’únic responsable” de la guerra és el president rus, Vladímir Putin. Per Robles, el suport a Ucraïna no pot decaure en cap moment i ha assegurat que Rússia està “vulnerant el dret de guerra” i que està “claríssima” la possibilitat que acabi anant als tribunals penals internacionals,

La UE ha enviat 220.000 projectils d’artilleria i 1.300 míssils a Ucraïna

L’alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha assegurat aquest dimarts que els estats membre ja han enviat 220.000 projectils d’artilleria i 1.300 míssils a Ucraïna.

En la roda de premsa posterior a la reunió de ministres de Defensa europeus, Borrell ha apuntat que aquestes xifres equivalen a 800 milions d’euros del pla de 1.000 milions d’euros acordat al març perquè els 27 subministressin a Kíiv munició i míssils dels estocs. A més, Borrell ha detallat que el finançament del fons europeu per enviar armes a Ucraïna ha servit perquè els països mobilitzin 10.000 milions d’euros en el subministrament de material militar a Kíiv.

Pel que fa a la missió europea d’entrenament, Borrell ha dit que ja s’han format 20.000 soldats ucraïnesos dels 30.000 que es preveu entrenar fins a finals d’any. “És un èxit extraordinari”, ha apuntat. Segons l’alt representant, la xifra d’ajuda total a Ucraïna per part de la UE ascendeix a 65.000 milions d’euros, inclòs el suport militar, en matèria de refugiats o macrofinancer, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona