Política

El PSC agafa el relleu a ERC a l’alcaldia de Blanes

Jordi Hernández ja és el nou alcalde de Blanes

Els canvis ja han arribat a Blanes. Jordi Hernández s’ha convertit aquest migdia en el nou alcalde de Blanes després de ser investit en un ple celebrat al teatre municipal, informa l’ACN. Ho ha fet gràcies als sis vots del PSC, els tres de Junts i els dels regidors de Mario Ros (Blanes Sí) i Rosa Aladern (Grup Blanes). Tots onze formaran el govern de coalició que vol simbolitzar “un canvi d’etapa” al consistori blanenc.

En el plenari d’investidura, les formacions que queden a l’oposició han carregat contra la coalició, especialment ERC, Blanes en Comú Podem i PP. Els republicans i comuns han retret “el gir a la dreta” de l’executiu local, mentre que el PP ha criticat que hagin fitxat a “trànsfugues”, en referència a l’exsocialista Mario Ros i l’excomuna Rosa Aladern.

Un alcalde que vol ser molt proper a la gent del carrer

En el seu discurs inicial, Jordi Hernández s’ha mostrat honrat per haver estat proclamat alcalde de Blanes, remarcant que és molt conscient del repte amb què s’enfronta. Després de destacar els aspectes positius amb què compta el municipi, ha passat a descriure a grans trets quins projectes volen tirar endavant des del nou equip de govern.

En aquest darrer sentit ha recordat la idea de nomenar regidors i regidores de barri per poder copsar millor les necessitats que hi ha al territori, així com d’altres reptes més concrets. Entre ells, tirar endavant la segona i tercera fases de les obres d’urbanisme de l’Avinguda Vila de Madrid, la segona fase de la Plaça 11 de Setembre a Mas Enlaire, cobrir la pista esportiva de Mas Florit, o bé que la prefectura de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes siguin una realitat.

Moments de tensió durant algunes intervencions del regidor de VOX

Durant la celebració del Ple d’Investidura s’han viscut diversos moments de tensió coincidint amb algunes de les intervencions del cap de llista de VOX, Roberto Martínez. Al donar-se la circumstància que avui actuava com a president de la Mesa d’Edat –que encapçala la primera part d’aquesta sessió plenària fins que l’alcalde pren possessió-, el regidor ha llegit alguns dels textos que constaran en l’acta oficial de l’Ajuntament de Blanes en castellà, enlloc de fer-ho en l’idioma en què se li van lliurar des de l’Ajuntament: el català.

Això ha generat reaccions irades de part del públic, que ha demanat al representant de VOX que s’expressés en català. Un cop superats aquests moments de tensió, la sessió plenària ha continuat amb tota normalitat, presidida per la natural emoció que han experimentat els regidors i regidores al prendre possessió del seu càrrec, alguns per primera vegada. Val a dir també que el regidor de VOX va registrar una instància ahir al migdia a l’Ajuntament on demanava que s’interpretés l’himne d’Espanya durant el ple. Una petició que ha estat rebutjada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia