Política

GIRONA

Una reunió de coordinació al mes en el tripartit de Girona

El nou equip de govern de Girona, format per Guanyem, Junts i ERC, tindrà un òrgan per compartir, debatre i posar-se d’acord en els projectes de ciutat. Ho ha avançat l’alcalde, Lluc Salellas, en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). “Es reunirà de manera recurrent i periòdica, com a mínim, un cop al mes.”

Guanyem té 8 regidors, Junts, 6 i ERC, 3. Són 17 dels 27 càrrecs electes de l’Ajuntament. En aquest òrgan, batejat com a “comitè estratègic”, hi haurà l’alcalde; la vicealcaldessa i primera tinenta d’alcalde, Gemma Geis (Junts); el portaveu d’ERC i segon tinent d’alcalde, Quim Ayats, i els regidors dels projectes que es debatin en la sessió d’aquest ens de coordinació.

Aquest ens deriva directament de l’acord de govern. I aquí, l’alcalde de Girona dona valor a “la generositat” de JxCat i ERC, que van permetre “travar amb un bon treball” aquest “govern ampli” que se sintetitza en les 64 propostes –grans projectes de ciutat– que es volen tirar endavant des d’ara i fins al 2027. En aquest punt, Lluc Salellas revela que, amb la “immensa majoria” d’aquests eixos estratègics, va ser “molt fàcil” arribar a l’acord.

“Certa complicitat”

A banda de les qüestions de programa, la coordinació serà bàsica. Xavier Aldeguer, número dos de Junts, valora que el pacte de govern ha estat possible perquè s’han trobat “gent amb sentit comú, que no és el més comú dels sentits, sentit de país i de ciutat i que, en els moments més complexos, certa complicitat personal sempre és necessària per salvar els obstacles”. Per Aldeguer, “això és una base molt sòlida perquè això pugui anar bé”.

Aldeguer serà el futur regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat i responsable del desenvolupament del campus biomèdic al sud de Girona, que inclourà el futur Trueta al terme de Salt. Aldeguer serà un dels cinc tinents d’alcalde, el quart. Superada la decepció per no haver aconseguit el triomf el 28 de maig, el regidor de Junts admet que la seva responsabilitat és “adaptar-nos a saber llegir al que els ciutadans ens han dit”.

Els tres grups treballen en el ple de cartipàs, que inclourà les retribucions i les dedicacions dels 17 integrants de l’equip i el nombre d’assessors. La sessió extraordinària podria tenir lloc divendres que ve o, a molt estirar, el dilluns 3 de juliol.

D’altra banda, l’alcalde Salellas va reunir-se ahir amb l’exalcaldessa socialista Anna Pagans (2002-2011). És la segona trobada de Salellas amb una exalcaldessa després de la de dilluns a la tarda amb Marta Madrenas (Junts). Pagans va encapçalar un govern tripartit del 2007 al 2011 amb el PSC (9 regidors), ERC (4) i ICV-EUiA (2).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia