Política

Herrera reclama polítiques laborals contra la sinistralitat

Eleccions 9 de març

El candidat de ICV-EUiA a les eleccions generals, Joan Herrera, ha proposat que les polítiques laborals se situïn en el centre de l'acció del pròxim govern, de manera que es portin a terme iniciatives industrials actives per a evitar deslocalitzacions, per aconseguir un treball més estable i per lluitar contra la sinistralitat laboral.

En una trobada amb sindicalistes a Molins de Rei, amb unes 40 persones, ha retret l'absència de polítiques en aquest àmbit que s'han aplicat durant aquesta legislatura. No obstant això, ha afegit que l'economia ha crescut "com mai, amb beneficis empresarials extraordinaris d'entitats financeres, de les elèctriques i de les empreses de l'Ibex 35".

Per això, Herrera planteja que s'apliquin receptes perquè aquells que més han guanyat s'estrenyin "el cinturó", i que no paguin les indústries i els seus treballadors. "Volem recuperar la causalitat en el treball. No és raonable que hi hagi 40 tipus de contracte, cal lluitar contra la sinistralitat laboral, i que les empreses que reiteradament tenen accidents laborals es regeixin mitjançant el Codi Penal", ha subratllat.

Cinc punts
Cinc són els punts que els ecosocialistes estableixen com a prioritats perquè hi hagi una majoria plural d'esquerres al Congrés: un pla per enfortir els drets socials i lluitar contra les desigualtats; desenvolupar l'Estatut per avançar cap a un Estat federal; millorar els salaris, l'ocupació i l'accés a l'habitatge; un pla per lluitar contra el canvi climàtic, i ampliar drets i llibertats en un Estat laic.

En l'àmbit de drets socials, Herrera ha reclamat la convergència social amb la UE, el pla de xoc de pobresa zero per a combatre l'exclusió social, la universalització gratuïta i de qualitat de l'escolarització per a nens entre 0 i 3 anys i una reforma fiscal perquè pagui més qui més té.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.