POLÏTICA
Paneque i Puga expliquen els projectes estratègics del PSC per a la demarcació
El nou Hospital Josep Trueta, les variants de Les Preses i Olot, la remodelació de l’escorxador comarcal de Ripoll, la nova planta de triatge del Baix Empordà i la construcció dels centres ensenyaments secundaris, prioritari pels socialistes.
Desencallar projectes postergats a les comarques gironines per encarar el territori en el camí del creixement econòmic i social i trencar l’etapa d’alentiment en què l’han situat els governs nacionalistes. Aquest és el principi bàsic de la candidatura dels socialistes per Girona que encapçala Sílvia Paneque i que es proposa, també, estabilitzar la dinàmica de progrés, el bon funcionament dels serveis de l’administració i el desenvolupament de polítiques mediambientals que situïn la demarcació en el compliment de l’Agenda 2030. «Les comarques gironines, igual com Catalunya, han estat massa temps sota l’influx de governs que no han donat prioritat a la gestió de la realitat del territori, que reclama amb urgència el desenvolupament de projectes estratègics. Els socialistes canviarem aquesta dinàmica per activar la Generalitat com un motor de desenvolupament a favor del territori», analitza Sílvia Paneque.
La construcció del nou Hospital Josep Trueta a Girona, la de les variants de Les Preses i Olot incloses en un programa de millora de les infraestructures al territori; la remodelació de l’escorxador comarcal de Ripoll per obrir noves vies de desenvolupament al sector ramader; la nova planta de triatge del Baix Empordà que ha de clarificar la gestió de residus a tota la zona costanera de les comarques gironines i desencallar la construcció dels centres d’ensenyament secundari pendents, com l’Institut Ermessenda de Girona o el de Vilafant, són qüestions concretes que cal resoldre amb urgència per activar el territori i tancar l’etapa de lassitud política que ha afectat el país durant els anys de governs nacionalistes.
El número dos de la candidatura, Víctor Puga, posa èmfasi en la necessitat d’impulsar els projectes que la Generalitat ha deixat sense fer en els últims anys. És el cas, per exemple, del nou institut de Vilafant, per al qual es va incloure una partida de tres milions d’euros en els pressuposts de la Generalitat de 2023 que mai no s’ha executat. «El 2017 la Generalitat en va comunicar la construcció i el 2020 l’inici de les obres. Han passat set anys i encara no està inclòs en el pressupost. És molt urgent i prioritari que es resolgui aquesta necessitat. No és normal que un equipament de primera necessitat no tingui cabuda en les prioritats del govern», reclama Puga.