Política

Eleccions Europees

La participació a Itàlia frega el 40% a les set de la tarda

El 39,2% dels electors italians han participat a les eleccions al Parlament Europeu fins a les set de la tarda, quan falten quatre hores perquè tanquin els col·legis electorals, segons ha informat el Ministeri d’Interior italià.

Aquest diumenge estan convocats a votar, fins a les onze de la nit, més de 51,2 milions d’electors. A les dotze del migdia havien exercit el seu dret el 25,14% de ciutadans i l’afluència a les urnes dissabte va ser del 14,63%.

A les eleccions europees de 2019, quan es va votar només un dia, i no dos com aquesta vegada, la participació va ser del 54,5%, gairebé tres punts menys que el 2014, quan va arribar al 57%. Les projeccions apunten a una participació al voltant del 50% en els actuals comicis.

Els italians també celebren eleccions municipals a 3.700 poblacions, entre les quals ciutats importants com Florència, Bari, Càller o Perugia. A més, al Piemont s’elegeix el Consell i la presidència regional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia