Política

Política

Últim avís d’ERC al PSC: Sense “un pas clar” cap a la sobirania fiscal no hi haurà acord d’investidura

L’equip d’ERC que negocia amb el PSC, amb Marta Rovira al capdavant, sobre la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat i evitar així una repetició electoral ha llançat un ultimàtum als socialistes per comptar amb els seus vots: “Sense un pas endavant clau i decisiu cap a la sobirania fiscal no hi haurà cap acord d’investidura possible”. Així ho han traslladat en un article publicat a La Vanguardia i firmat, a més de Rovira, per Josep Maria Jové, Marta Vilalta, Juli Fernàndez i Oriol López, en què rebutgen l’última propos socialista de recuperar el consorci tributari entre l’Estat i la Generalitat, contemplat a l’Estatut del 2006.

Cal recordar que ERC ha fixat el final de juliol com termini màxim per arribar a un preacord d’investidura, que després sotmetran a votació de les bases. Catalunya no mereix unes noves eleccions, però tampoc un govern que li giri l’esquena”, remarquen a l’article.

Els republicans afirmen que Catalunya necessita avui dia “un pas de gegant” que suposi “un canvi de model de finançament estructural, permanent i irreversible”. “Catalunya ha de deixar de ser tractada com a menor d’edat”, avisen els signants, que afegeixen: “Necessitem un finançament singular que avanci cap a la plena sobirania fiscal, basada en la relació bilateral amb l’Estat i la recaptació, la gestió i la liquidació de tots els impostos”.

I insisteixen: “No podem avalar un govern que renunciï a resoldre el dèficit fiscal que fa dècades que frena el progrés social i econòmic de Catalunya”. I remarquen que “aquest pas de gegant no pot ser un consorci entre la Generalitat i l’Estat en una operació de maquillatge perquè tot continuï igual”, ni tampoc “promeses que mai acaben de concretar-se”.

“Si el Partit Socialista compleix els acords que queden per complir, i demostra estar compromès amb els passos endavant que Catalunya necessita, estarem en disposició d’assolir un bon acord pel país”, asseguren els negociadors d’ERC. I conclouen: “Queden menys de dues setmanes pel termini que hem fixat per aconseguir-ho. Si no fos així, respectuosament ens aixecarem de la taula i els convidarem a buscar les majories alternatives amb les quals vulguin compartir i definir el nou cicle polític”.

Pels negociadors d’ERC, “la pròxima legislatura ha de ser la de la conquesta de la sobirania fiscal, de la solució al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat, de l’aprofundiment en polítiques socials avançades i del rellançament de la llengua catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona