Política

política

Godàs no pactarà amb Junqueras fins que ERC no triï qui és el nou líder

Junqueras haurà de presentar un informe de la seva gestió com a president abans del congrés del partit

El candidat de la llista Nova Esquerra Nacional que opta a la presidència d’ERC, Xavier Godàs, no pactarà amb Oriol Junqueras fins que la militància hagi escollit guanyador. Godàs ha descartat un pacte previ al congrés republicà del 30 de novembre amb l’expresident del partit que opta a tornar a liderar-lo. “Que ara jo digui: ens han proposat tal cosa, vinga som-hi, no ho faré. L’objectiu és arribar al final del procés electoral havent convençut tanta gent com sigui possible”, ha explicat el candidat en una entrevista a TV3. A més, Godàs ha afirmat que tenir l’aprovació de Junqueras seria “fantàstic” però ha admès que ho veu “complicadíssim” –la de Godàs és la llista que, previsiblement, disputarà amb Junqueras el nou lideratge del partit. L’exalcalde de Vilassar de Dalt reconeix que la militància republicana no el coneix però s’ha mostrat convençut que té temps suficient per donar-se a conèixer. És el primer cop, conclou, que fa una “aposta orgànica” cap a un lloc de responsabilitat al partit perquè, fins ara, diu, ha tingut una “militància orgànica modesta”.

Godàs, que intenta marcar distàncies amb Junqueras però també amb la secretària general, Marta Rovira, de la qual Nova Esquerra Nacional té el suport implícit, ha explicat a RAC1 que no coneix personalment Rovira i que l’actual secretària general no ha participat de les reunions de la seva candidatura. Godàs, ha afegit, coneix “molt poc” Junqueras, amb qui només va mantenir una conversa “agradable” abans de l’estiu. El candidat de la llista que també completen l’exconsellera Teresa Jordà; la vicepresidenta del Parlament, Raquel Sans; i l’exdiputada Alba Camps, defensa el sí a la investidura de Salvador Illa perquè ERC, diu, ha de “poder mantenir una política d’aliances en funció del context que es vagi produint sense demanar permís ni a Junts, la dreta catalana, ni al PSC, l’esquerra sucursalista. Aquesta ERC supeditada que mira de reüll s’ha d’acabar”.

Per altra banda, Junqueras haurà de presentar davant del consell nacional d’ERC, abans del congrés del partit, un informe sobre la gestió com a president d’ERC tal com demanava l’exdiputat i membre de la llista Foc Nou, Joan Puig, una petició que ha acceptat la Comissió de Garanties del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia