Política

pròxim orient

L’ONU alerta del risc d’una guerra regional

Les Nacions Unides insten els països amb influència a la zona a treballar per una desescalada de la tensió entre Israel i Hezbol·là

L’ONU ha advertit aquesta dissabte a la matinada del risc d’una guerra regional al Pròxim Orient arran de la nova escalada de violència al Líban pels bombardejos entre Hezbol·là i Israel i ha reclamat complir la llei internacional, segons ha informat l’ACN. En una sessió amb ambaixadors al Consell de Seguretat de les Nacions Unides, el màxim responsable dels drets humans a l’ONU, Volker Türker, ha recordat que és un “crim de guerra” cometre actes violents per “aterrir els civils”, i s’ha mostrat horroritzat per les explosions de dispositius buscapersones.

“Aquests atacs són nous a la guerra, amb eines de comunicació que han esdevingut armes, explotant simultàniament en mercats, al carrer..”, ha lamentat Türker, que ha afegit que “això no pot ser la nova normalitat” i ha recordat que “la guerra té regles”.

La secretària adjunta per a Afers Polítics, Rosemary DiCarlo, ha advertit que “el risc d’una major expansió d’aquest cicle de violència és extremadament alt i suposa una greu amenaça per a l’estabilitat del Líban, Israel i la regió en el seu conjunt”. DiCarlo ha instat els països amb influència a la regió a aconseguir una desescalada. “Insto totes les parts a la màxima contenció per evitar una escalada més gran. Han de complir les seves obligacions en llei internacional per a la protecció dels civils”, ha afegit.

Els intercanvis entre Israel i Hezbol·là han provocat ja una trentena de morts, entre els quals tres nens i vuit dones, segons les dades difoses pel govern libanès. En els atacs també han mort diversos membres de les milícies de Hezbol·là, entre els quals hi ha el seu cap d’operacions, Ibrahim Aqil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia