Política

estats units

Harris gasta el triple de diners en campanya que Trump

La irrupció de la candidata demòcrata a la cursa per la Casa Blanca va disparar el nombre de donacions al partit al govern

L’equip de campanya de la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Kamala Harris, ha gastat gairebé el triple de diners que el seu rival republicà, Donald Trump, durant el mes d’agost, segons ha informat l’agència Reuters.

D’acord amb les dades fetes públiques per la Comissió Electoral Federal, l’equip de campanya de Harris va gastar el mes passat 174 milions de dòlars, una xifra que gairebé triplica els 61 milions que va gastar Trump.

Els equips de campanya dels dos candidats han explicat que la major part del seu pressupost s’ha invertit en anuncis i la resta en l’organització de mítings, viatges i la retribució al personal que treballa en la campanya. L’equip de Harris ha informat també que ha fet una donació de 75.000 dòlars a la Detroit Unity Fund, una ONG que treballa per fer augmentar la participació electoral dels negres a Michigan, un dels estats clau en les eleccions presidencials.

La irrupció de Harris en la cursa presidencial, setmanes després de la desastrosa actuació de Joe Biden en el debat contra Trump, va desfermar un gran nombre de donacions a la seva campanya, que va elevar la xifra de recaptació a finals d’agost fins a 235 milions de dòlars, molt per sobre dels 135 milions dels republicans.

Tot i l’avantatge de Harris sobre Trump en la despesa de campanya, els analistes recorden que aquesta dada no garanteix la victòria en les eleccions del 5 de novembre. Segons les enquestes, els dos candidats estan frec a frec, tant en la intenció de vot a nivell de tot el país, com en els estats clau, que són els qui decideixen la cursa a la Casa Blanca. També recorden que Trump va derrotar Hillary Clinton el 2016 tot i haver recaptat menys diners que la candidata demòcrata i haver perdut en nombre absolut de vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia