Política

guerra a europa

Ucraïna diu haver penetrat a la regió russa de Kursk per un altre segment de la frontera

Zelenski viatja als Estats Units per presentar el seu “pla de la victòria”

Les forces ucraïneses han assegurat aquest dilluns haver aconseguit penetrar a la regió russa de Kursk per un segon segment de la frontera. Unitats de la 95a brigada separada d’assalt han aconseguit entrar en territori rus en la que seria “la segona operació d’èxit de penetrar a la frontera russa” des de l’inici de l’ofensiva ucraïnesa a Kursk el 6 d’agost passat, segons un comunicat publicat per l’exèrcit de Kíiv a les xarxes socials aquest dilluns i recollit per Efe.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va arribar aquest diumenge als Estats Units per presentar al seu homòleg nord-americà, Joe Biden, els detalls del seu “pla de la victòria” per posar fi a la invasió russa, els detalls del qual es desconeixen. Segons la publicació Kyiv Independent, Zelenski presentarà el pla a Biden a la Casa Blanca aquest dijous. Durant la visita als Estats Units, que s’allargarà una setmana, Zelenski tornarà a demanar als EUA i altres aliats que l’autoritzin a utilitzar els míssils de llarg abast que li han transferit per colpejar territori rus, un tema que serà abordat durant les reunions d’alt nivell que celebrarà aquesta setmana l’Assemblea General de les Nacions Unides. D’altra banda, el Kremlin s’ha mostrat aquest dilluns disposat a estudiar l’anomenat “pla de la victòria” de Zelenski.

Pel que fa a la situació sobre el terreny a Ucraïna, almenys setze civils van resultar ferits, entre ells un adolescent de 15 anys, diumenge al vespre a causa dels atacs aeris russos contra la ciutat de Zaporíjia, al sud-est del país, segons han informat aquest dilluns les autoritats de Kíiv.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia