Política

Denuncien el missatge d’un regidor d’Aliança Catalana contra la comunitat LGTBIQ+

L’edil qualifica “d’inútil per a la societat” el xou d’una drag-queen que fa veure que serveix vi des dels genitals

Els grups municipals ERC i la CUP de Ripoll exigeixen responsabilitats després d’un missatge a la xarxa X del segon tinent d’alcalde i regidor d’Aliança Catalana (AC), Guillem Barranqueras, contra la comunitat LGTBIQ+, segons informa l’ACN. El missatge data del 17 de setembre. Era una resposta a una imatge d’un espectacle amb una drag-queen que fa veure que serveix vi des dels seus genitals en un xou amb públic. En l’espectacle es veu com omple copes dels assistents. Un altre compte se’n feia ressò tot dient: ’Defineix això en poques paraules’. Llavors, Barranqueras contesta: “Sense cervell, inútils per a la societat”. Les dues formacions a l’oposició han exigit responsabilitats davant del missatge del regidor que consideren intolerable.

Els republicans creuen que missatges com els del regidor d’AC són “comportaments que s’han d’erradicar de la societat” i han reivindicat els “valors d’inclusió, respecte i igualtat”. De la seva banda, els cupaires han lamentat que el partit que dirigeix Sílvia Orriols expulsés recentment l’alcalde de Ribera d’Ondara per piulades contra la comunitat LGTBIQ+ mentre que a Ripoll “no s’ha dit res” sobre aquesta del segon tinent d’alcalde. “Condemnem enèrgicament actituds LTGBIQ+fòbiques i n’exigim responsabilitats”, conclouen. El partit també explica que no és la primera vegada que fa comentaris ofensius contra aquest col·lectiu.

L’alcaldessa avala el missatge del regidor

En declaracions a l’ACN, l’alcaldessa Sílvia Orriols dona la raó al regidor: “No s’assenyala el col·lectiu homosexual sinó que denuncia la teatralització absurda de determinats individus que no contribueixen a la plena normalització de l’homosexualitat o la transsexualitat”. En aquest sentit, assegura que aquest tipus d’espectacles amb drag-queen “condueixen a la visió errònia de vici i perversió que hi ha encastada malauradament a la societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia