Política

POLÍTICA

Valentí (Junts), la cinquena renúncia en quinze mesos a Salt

La regidora de Mobilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Salt, Mireia Valentí (Junts), ha renunciat a l’acta per raons professionals. Valentí va presentar la dimissió en el ple del dia 16 passat, en què va agrair el suport dels socis de govern (ERC). Valentí allarga la llista de regidors i regidores que han plegat aquest mandat: ja són cinc en quinze mesos, és a dir, el 23,8% dels càrrecs electes que van prendre possessió el juny del 2023.

Valentí duia, fins ara, les àrees de Mobilitat, Medi Ambient, Acció Climàtica i Futur. Ha preferit deixar la responsabilitat a l’Ajuntament perquè no hi pot dedicar el temps que entén que hi hauria de dedicar a causa d’un canvi de feina. En el ple de la setmana passada, la portaveu de Junts, Fanny Carabellido, va lloar el tarannà de l’edil sortint. A Valentí la substituirà Judit Dalmau, la número 5 de Junts l’any 2023. Dalmau s’estrenarà com a regidora en el ple del 14 d’octubre.

Valentí és la segona regidora de Junts (4 representants) que deixa la política municipal, tot i ser a l’equip de govern. Al desembre, el portaveu i cap de llista del 2023, Robert Fàbregas, va plegar per motius personals. Fàbregas ja havia estat regidor en una etapa anterior (2003-2015).

En el PSC (5 regidors) i IpS-CUP (2), tots dos de l’oposició, també hi ha hagut baixes. Fa justament un any, el setembre del 2023, Gemma Núñez va deixar-ho per qüestions professionals. Ivan Rodríguez la va rellevar. I el febrer d’aquest any, la número 2 de la candidatura, Lluïsa Blanch, va deixar de ser regidora perquè va obtenir un escó al Senat, a Madrid. Lovepreet Singh va entrar en el seu lloc. A IpS-CUP, el maig passat, Cris Sibina, alcaldable dos cops, va posar fi a cinc anys a l’Ajuntament per raons personals. Roger Bigas la va rellevar.

A ERC (6 regidors) i a Vox (4) no hi ha hagut cap baixa. A més, l’alcalde, el republicà Jordi Viñas, és diputat al Parlament des del juny.

Poc habitual

Aquest percentatge de renúncies (23,8%) que hi ha hagut a Salt no és gaire habitual. Sobta perquè, per exemple, a Girona només 2 dels 27 càrrecs electes (el 7,4%) han plegat: els socialistes Sílvia Paneque i Pere Parramon. A Figueres, sols ho ha fet un de 21 regidors (el 4,76%). La socialista Núria Navarro serà diputada al Parlament i deixarà properament l’acta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia