Política

POLÍTICA

Collboni insisteix a negociar els pressupostos amb ERC i BComú

“És hora de passar de les paraules als fets i ho podem fer a través de les ordenances i dels pressupostos.” L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va respondre així ahir als grups municipals en el debat sobre l’estat de la ciutat, durant el qual va insistir que hi ha coincidències entre les diferents formacions, com ara l’impuls del català, la regulació dels lloguers de temporada i la reducció de les terminals de creuers del port de Barcelona, que poden facilitar un acord en els comptes municipals o en les ordenances. Collboni va refermar també la seva voluntat d’arribar a acords sobretot amb els grups d’esquerra: “Volem fer els pressupostos amb grups progressistes.”

Abans, però, Collboni va haver d’escoltar com l’oposició qualificava el seu govern de “feble”, tal com va fer TriasxBCN; d’estar en una “deriva elitista”, segons els comuns, i de reaccionar tard a les necessitats de la societat, tal com li va advertir ERC.

D’altra banda, durant el plenari es va refermar la voluntat de disposar d’una regulació “efectiva” dels lloguers de temporada i d’habitacions. El PSC, BComú i ERC van votar a favor d’una proposta dels republicans que així ho recull, mentre que TriasxBCN, el PP i Vox hi van votar en contra. En l’àmbit de la seguretat, el tinent d’alcaldia Albert Batlle va anunciar dos decrets per “un nou model de governança de la nit”. Els decrets establiran dos òrgans: un consell de la nit i una comissió permanent.

Per la seva part, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va confirmar que la creació de l’Oficina de la Llengua Catalana pactada amb ERC “està en marxa”. Collboni va assegurar que el govern municipal és conscient de la situació de la llengua després que una enquesta municipal fes palès un retrocés del català com a llengua habitual a la ciutat.

Homenatge a Companys

Finalment, el plenari va acordar reclamar a l’Estat demanar “formalment perdó” per l’assassinat del president Lluís Companys. La declaració institucional condemna el “crim d’estat contra el poble de Catalunya” que va representar l’assassinat de Companys i lamenta que hagin passat gairebé 84 anys perquè l’Estat espanyol hagi anul·lat el judici i el consell de guerra contra el president i l’hagi reconegut com a represaliat.

La declaració aprovada ahir també demana que, coincidint amb el 85è aniversari de l’afusellament, s’organitzin activitats culturals que reivindiquin la vida i el llegat polític de Companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.