Política

pròxim orient

Hezbol·là llança míssils de llarg abast contra Tel-Aviv i ataca una seu del Mossad

Hezbol·là ha reivindicat aquest dimarts un atac contra dos objectius d’intel·ligència a Tel-Aviv. La milícia xiïta libanesa ha assegurat en un comunicat difós pel canal Al-Ahed News –vinculat a Hezbol·làh– haver llançat una onada de projectils tipus Fadi-4 contra la base de Glilot, que acull la Unitat d’Intel·ligència Militar 8.200 i una seu del Mossad (l’agència de seguretat exterior israeliana) situada als afores de la ciutat. Dues persones han resultat ferides com a conseqüència de l’atac, segons informen mitjans israelians.

Les sirenes antiaèries han sonat a desenes de ciutats i poblacions del centre d’Israel, incloses Tel-Aviv, Kfar Saba i la zona de Sharon. Segons el servei d’emergències Magen David Adom (MDA), un home d’uns cinquanta anys ha patit una ferida de gravetat menor al cap per metralla i un conductor de 31 anys també ha patit ferides, de caràcter lleu.

El moviment armat ha precisat que l’acció és una represàlia per la mort del seu líder, Hassan Nasral·là. Es tracta, doncs, de la primera resposta armada per l’assassinat divendres passat de Nasral·là en un bombardeig israelià als suburbis del sud de Beirut. El cap de comunicació d’Hezbol·là, Mohammad Afif, ha assegurat que l’onada de míssils que ha llançat avui contra Tel-Aviv és “només el principi”.

Aquest atac és el primer que inclou coets Fadi-4, amb més abast i càrrega explosiva que les seves versions anteriors. Fa tot just una setmana, Hezbol·là va utilitzar per primera vegada el míssil Fadi-3 en un atac contra una base militar al nord d’Israel. El grup libanès ha utilitzat sovint en atacs contra el nord del país veí les versions 1 i 2 d’aquests projectils, batejats en homenatge a un combatent de la milícia assassinat per Israel el 1987.

Aquests són també els primers atacs des que Israel ha anunciat avui l’inici d’una ofensiva terrestre al sud del Líban. L’operació es produeix després d’una setmana d’intensos bombardejos aeris contra els principals bastions d’Hezbol·là al Líban, al sud i l’est del país i als suburbis meridionals de Beirut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia