Política

Pròxim Orient

Els Estats Units anuncien l’increment de les seves forces a l’Orient Mitjà

El Pentàgon enviarà “uns quants milers” d’efectius a la zona per garantir la seguretat dels seus ciutadans i defensar Israel “si és necessari”

Washington no veu imminent una resposta de l’Iran

Els Estats Units enviaran “més forces” al Pròxim Orient per reforçar la seguretat dels ciutadans i soldats nord-americans que són a la zona i per a la defensa d’Israel, “si és necessari”.

Així ho ha anunciat en una atenció als mitjans la vicesecretària de Premsa del Pentàgon, Sabrina Singh, que no ha volgut donar detalls operatius però ha avançat que hi haurà “uns quants milers més” d’efectius dels que hi ha actualment a la regió. La portaveu del Departament de Defensa ha destacat l’increment de les forces aèries desplegades a la zona, incloent avions de combat F16, F-15e, A-10 i F-22 i el seu personal associat. Singh ha afegit que el secretari de Defensa, Lloyd Austin, ha augmentat “la preparació de més forces nord-americanes per desplegar-se, augmentant la nostra preparació per respondre a diverses contingències”.

La portaveu ha fet aquestes declaracions poc després de l’inici de l’ofensiva terrestre d’Israel al sud del Líban. Dos funcionaris nord-americans han confirmat a la cadena NBC que Israel ha notificat a Washington el seu pla per començar la incursió terrestre al sud del Líban “de manera limitada en escala i durada”.

Les mateixes fonts han assenyalat que Iran no sembla estar realitzant moviments d’equipament o actius militar que puguin indicar una resposta imminent de la República Islàmica a l’ofensiva israeliana contra el seu aliat libanès, el grup xiïta Hezbol·là. Segons l’NBC, Teheran hauria traslladat a Washington a través dels canals habilitats per comunicar-se amb el seu adversari que no té intenció de veure’s arrossegat a una guerra més àmplia amb Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia