Política

Pròxim Orient

Almenys nou morts en un nou bombardeig israelià al centre de Beirut

En les últimes 24 hores han mort almenys 46 persones al Líban pels atacs i el total de víctimes ratlla les dues mil

Israel continua colpejant aquest dijous al matí el sud del Líban i la capital del país, Beirut. Concretament, els suburbis del sud de la ciutat. Els bombardejos arriben després que l’aviació israeliana hagi realitzat aquesta mitjanit tres atacs contra el centre de Beirut, els quals han deixat almenys nou morts. L’acció ha afectat el barri de Bashoura, a prop del cor de la ciutat. Aquest és segon bombardeig dins els límits de la capital libanesa –el primer va ser dilluns, a prop del pont Cola– i el primer contra el centre urbà des de l’última guerra entre Israel i el Líban, el 2006. Fins i tot aleshores, el centre de la ciutat rarament va ser l’objectiu dels atacs israelians.

L’atac ha destruït un edifici de diversos pisos al barri residencial de Haret Hreik, segons la CNN. Segons un balanç provisional del Ministeri de Salut Pública del Líban, almenys nou persones han mort i catorze més han resultat ferides en els bombardejos contra el centre de la capital. Al conjunt del país, els atacs israelians han deixat almenys 46 morts i 85 persones ferides en les últimes 24 hores, la majoria a les regions del sud i el nord-est, i als suburbis meridionals de Beirut, coneguts com el Dahieh, que són un important bastió de Hezbol·là. La xifra de víctimes mortals des de la intensificació de les hostilitats, la setmana passada, s’eleva ja a 1.974, i la de ferits, a 8.789.

A més, la intensa campanya de bombardejos ha provocat una onada de gairebé 1,2 milions de desplaçats, que han buscat refugi a segones residències, hotels, pisos de lloguer o algun dels 867 albergs habilitats per les autoritats.

Atacs a Damasc

D’altra banda, les autoritats sirianes han informat de la mort d’almenys tres persones com a conseqüència d’un atac aeri israelià dimecres a la tarda contra Damasc, la capital del país. Segons el Ministeri sirià de Defensa, “l’enemic israelià ha llançat una agressió aèria des de la direcció del Golan sirià ocupat, que ha tingut com a objectiu un edifici residencial del barri de Mezzeh a Damasc”. Segons fonts de seguretat sirianes citades per Efe, l’atac ha estat perpetrat amb dos míssils i ha provocat grans destrosses en un edifici residencial adjacent a una mesquita.

Segons l’Observatori Sirià de Drets Humans, una ONG amb seu al Regne Unit però amb una àmplia xarxa de col·laboradors a Síria, un dels morts és Hassan Yadar Qasir, el gendre del líder de Hezbol·là mort divendres per Israel, Hassan Nasral·là. Segons l’organització no governamental, l’edifici atacat era visitat sovint per líders del grup xiïta libanès Hezbol·là i de la Guàrdia Revolucionària iraniana.

El barri de Mezzeh, ubicat a l’oest de Damasc, és un dels més acomodats de la capital siriana i on se situen diverses ambaixades i residències de membres de la Guàrdia Revolucionària iraniana i de dirigents de faccions palestines presents a Síria.

El mateix districte ja va patir ahir un altre atac israelià que va matar una periodista de la televisió estatal siriana, Safaa Ahmed, i dos civils més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia