Política

orient mitjà

Israel ataca tota la Franja de Gaza en el primer aniversari dels atacs de Hamàs

L’exèrcit israelià afirma que els bombardejos són dirigits a “frustrar amenaces immediates”

Israel ha informat aquest dilluns al matí, quan es compleix un any de l’atac terrorista de Hamàs contra el seu territori, que ha llançat una ràtzia d’atacs aeris a tota la Franja de Gaza, que han colpejat l’hospital Shuhada al-Aqsa, a Deir al-Balah, al centre de l’enclavament palestí. L’exèrcit israelià ha justificat l’operació al·legant que va dirigida a “frustrar amenaces immediates” després de dotze mesos de guerra que han deixat prop de 42.000 morts a la Franja.

A l’hora en la qual es complia un any de l’inici de l’atac terrorista per part de combatents de Hamàs, a les 5.29 del matí (hora catalana), segons informen les agències, han començat diferents actes en diversos punts d’Israel com Tel-Aviv, Jerusalem o l’esplanada on se celebrava el festival de música assaltat, prop de la frontera amb Gaza, on van ser assassinades més d’un miler de persones.

A la ciutat de Jerusalem, davant de la residència del primer ministre, Benjamín Netanyahu, s’han concentrat centenars de persones mentre sonaven les alarmes, informen els mitjans locals. Posteriorment, familiars de les persones que van ser segrestades aquell fatídic 7 d’octubre de fa un any, prenien la paraula per reclamar al primer ministre un acord que permeti l’alliberament dels seus éssers estimats. Familiars i amics de les víctimes i dels ostatges s’han reunit també a l’esplanada de Re’im (Israel), el lloc on se celebrava el del Festival Nova per commemorar el primer aniversari dels atacs de Hamàs. El 7 d’octubre de 2023, milicians del moviment islamista palestí que governa la Franja van organitzar un atac múltiple a la zona frontera amb Israel, en el marc del qual van matar 1.139 persones i en van segrestar unes 250 més, les quals van ser dutes a la força a l’interior de Gaza. De les 250 persones segrestades, un centenar continuen en parador desconegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia