Política

Política

La CUP acusa Illa de proposar “les receptes sociovergents de sempre”

“Totxo, ciment, avions i la ruleta del Hard Rock”, recrimina Estrada al president de la Generalitat

La CUP ha denunciat que el govern de Salvador Illa ha arribat “per evitar qualsevol transformació profunda” i que proposa “les receptes sociovergents de sempre”. Durant el debat de política general al Parlament, ña presidenta del grup parlamentari, Laia Estrada, ha acusat el president socialista d’apostar “pel negoci privat a costa dels serveis públics; per més totxo, ciment i avions, sense oblidar-nos de la ruleta del Hard Rock”.

En la seva rèplica, Illa ha respost a Estrada que ell sempre ha estat vinculat als socialistes: “Si soc alguna cosa en política és socialista i el meu compromís polític és amb el PSC. Socialisme clàssic, socialdemòcrata. Aquí he estat i no m’he mogut”. De fet, Ila ha criticat que la CUP l’acusi de “tenir el gen convergent” i els ha retret que va ser la formació anticapitalista qui va permetre la configuració de diversos governs formats per Junts i ERC.

Amb tot, Illa ha assegurat que, encara que no comparteix el seu mètode per a “transformar la societat”, sí que està d’acord amb que la unitat de l’esquerra és “l’única resposta possible per vèncer els autoritarismes de l’extrema dreta”.

Estrada h acusat els socialistes de fer polítiques “de pleitesia a les grans empreses i grans fortunes, a part de la monarquia”. I ha afegit: “Quan parla de prosperitat compartida, parla de compartir les molles i que ens oblidem del pa sencer. Estan aquí per a evitar qualsevol transformació profunda”. “O governa per a les mútues i les escoles privades, o per als pacients, famílies i alumnat. O governar per a la patronal o per als treballadors. O governa per a les grans elèctriques o per al territori”, ha qüestionat Estrada, que també ha criticat l’anunci de construir 50.000 habitatges públics. En aquest sentit, la diputat de la CUP ha reclamat a Illa que expropiï “els més de 400.000 pisos buits de grans tenidors”.

Estrada també ha criticat la Copa Amèrica i Illa li ha respost que “no ha perjudicat en res i ha beneficiat en molt”.

La diputada de la CUP també ha demanat a Illa que tanqui l’oficina d’ACCIÓ a Tel-Aviv, una manera d’emprendre accions contra la “complicitat vergonyosa” de la comunitat internacional davant “el genocidi del poble palestí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia