Política

política

Nova Esquerra exhibeix múscul i es proposa “recosir” el partit

Exhibició de múscul de Nova Esquerra Nacional en un acte per presentar la candidatura per al congrés del 30 de novembre al qual, a més de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, hi han assistit l’expresident de la Generalitat, Pere Aragonès, l’exconseller i exlíder de la formació a Barcelona, Ernest Maragall, així com la portaveu al Parlament, Marta Vilalta, o l’exconsellera Laura Vilagrà. En l’actual context de fractura interna al partit, el candidat, l’exalcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, s’ha compromès a “recosir” la formació per fer-la avançar. “Nosaltres picarem pedra i picarem pedra, mentre d’altres parlen de fantasies, no prenen posició i mai han fet un pas endavant com cal”, ha dit Godàs en referència a Oriol Junqueras. No hi ha hagut, de fet, cap menció directa a les llistes rivals, la principal la que encapçala fins fa poc president de la formació. Però sí algunes al·lusions. Com la candidata de Nova Esquerra a la secretaria general, Alba Camps, en contra del personalisme de la llista de Junqueras. “Nosaltres farem una direcció coral”, ha contraposat Camps.I, en un moment en què se’ls situa com a roviristes, ha defensat la tasca feta per la secretària general. “Ens diuen que som roviristes com si fos quelcom dolent, però som garants de la feina ben feta, que ens pengin l’etiqueta que vulguin”, ha etzibat Camps. Al seu torn, Godàs també ha recordat els llegats que han deixat altres líders d’ERC, com Aragonès –present a l’acte– , Joan Puigcercós o Ernest Maragall. Dirigents com Maragall, ha considerat, “marquen el camí cap a la victòria”. “És un orgull que siguis aquí i per això et volem demanar que tornis”, ha dit. Godàs a l’exlíder del partit a Barcelona en l’ull de l’huracà arran dels cartells sobre l’Alzheimer que van sortir del mateix partit.

Si internament es proposen refer el partit, de cara enfora Nova Esquerra pretén recuperar el paper protagonista dins de la política catalana. Godàs s’ha fixat com a meta “ampliar la base però per baix” per tal de fer d’ERC “el primer partit de Catalunya”. Amb aquesta intenció, Teresa Jordà, candidata de Nova Esquerra a assumir la vicepresidència de Cohesió Interna, ha demanat deixar enrere “la por” que, al seu parer, s’ha instal·lat a ERC. “No ens podem permetre que ningú ens segresti la il·lusió, aquí n’hi ha, i és de fer el partit gran” ha defensat l’actual diputada republicana al Congrés.

El candidat de Nova Esquerra també ha llançat un avís ant al PSC com al PSOE. Després de mostrar la seva oposició al pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona i a una eventual entrada d’ERC al govern municipal de Jaume Collboni al consistori barceloní -–Junqueras és qui internament ha defensat i impulsat els dos moviments–, Godàs ha insistit que farà “caure governs” si és elegit i els socialistes no compleixen amb allò pactat a la Generalitat o a la Moncloa.

El candidat, a més, ha fet una proposta per refer el malmès moviment independentista i ha anunciat la celebració d’una conferència nacional de les esquerres sobiranistes el 2025 si la seva candidatura guanya.

L’acte, celebrat al pavelló INEFC de Barcelona, ha comptat amb tots els membres que Nova Esquerra proposa per l’executiva si guanyen el procés congressual, així com unes 800 persones de públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia