Política

Víctor Flores

Cap de l’oposició del PSC a Pallejà

“Els que hem nascut a Pallejà no hi podem viure”

“El fet de ser un municipi tensionat pel que fa al lloguer demana pensar en altres sistemes per garantir l’habitatge”

“Caldrà pensar com es pot dinamitzar el centre històric i apostar per fer-hi fires de comerç o altres activitats per a la ciutadania”

Ens hem d’enfocar a ser una ciutat, més que un poble, i a poder gaudir de tot allò que ens dona ser una ciutat. Hi ha potencial i oportunitats

En les darreres eleccions municipals, el PSC de Pallejà va aconseguir mantenir-se com a segona força a l’Ajuntament, on Entesa per Pallejà, amb Ascensión Ratia al capdavant, va obtenir el govern per tercer mandat consecutiu. Víctor Flores va ser escollit com a secretari de l’agrupació local socialista l’any 2022, quan va substituir en el càrrec Rodrigo Díaz.

Com valora els resultats electorals? El PSC va mantenir el segon lloc.
N’estem satisfets, perquè hem comprovat que tenim el suport dels veïns, ja que vam registrar un augment del nombre de vots. Hem consolidat el projecte que vam iniciar l’any 2022 i hem fet una oposició amb bons resultats. El fet que Entesa hagi aconseguit un tercer mandat es deu també a una sèrie d’actuacions que, s’ha de dir, s’han fet bé. Ara cal veure com s’afrontaran temes tan urgents com l’habitatge.
Pallejà ha estat definit com a municipi de lloguer tensionat. Com es viu, això?
Amb molta preocupació. Perquè ens afecta a tots. És difícil que els que hem nascut al municipi puguem viure-hi, perquè els lloguers estan impossibles. Jo mateix tinc 28 anys i comparteixo pis. És urgent trobar una solució a aquest problema i no s’ha fet gaire res per solucionar-ho. Hi ha alguna promoció a preu concertat, però és totalment insuficient. Cal trobar altres sistemes d’accés a l’habitatge com ara concessions a 50 anys o altres idees, però no es pot seguir com estem actualment.
Una altra de les realitats del municipi és l’existència d’urbanitzacions allunyades del nucli urbà. Com es gestiona?
Sí, tenim les urbanitzacions de Fontpineda i la Magina, uns barris que tenen unes necessitats específiques molt diferents del nucli urbà. Això fa difícil que hi hagi una cohesió entre els habitants d’una zona i de l’altra. En els darrers anys s’ha avançat i, per exemple, la Diputació ha invertit en les carreteres i els carrers per tal que siguin transitables. A més, des del mes de març passat, es disposa del servei de bus que ha posat l’AMB.
Aquesta nova línia de bus ha fet que els veïns de Fontpineda estiguin més connectats amb el poble?
Està funcionant molt bé, i ho puc dir perquè en soc usuari. Abans era dramàtic, i no només perquè hi hagués poques línies i mals horaris, sinó per les condicions en què es viatjava. La porta se subjectava amb el cinturó de seguretat i sovint havíem d’advertir el conductor que no parlés per telèfon. Tot això ara ha canviat moltíssim. Ara cal veure si es pot millorar encara en horaris i freqüències. Sí que ha aportat cohesió entre els diferents barris, però encara queda molt per fer en aquest sentit.
Considera que encara hi ha feina pel que fa a la cohesió al poble?
Sí, cal treballar més en la comunicació i aconseguir que la població participi en la vida municipal i en les diverses activitats que es facin. No hi ha prou informació de les diferents possibilitats per participar-hi. Ara fa poc es va fer una obra de teatre al poble i jo, que soc regidor, ho vaig saber per algú altre. Cal insistir a donar a conèixer més què es fa.
Ara fa poc, el municipi ha rebut la catalogació de 137 monuments destacats. Què en pensa?
Doncs precisament, he de dir que no se n’ha parlat i que no se n’ha informat prou. És molt important que sapiguem que tenim tant de patrimoni destacat i seria bo poder-lo donar a conèixer en visites culturals, tant per al públic de fora com per als ciutadans del municipi.
Ara fa un any es va municipalitzar la zona esportiva. Com valora la gestió que se n’ha fet, d’aquest espai?
La gestió ha estat adequada, però el que és complicat és el tema del personal. Com que és municipalitzat, tota la gestió de personal ha de passar per l’Ajuntament i això alenteix la contractació. Cal trobar una solució a aquesta situació.
L’alcaldessa ha anunciat la voluntat de pacificar els carrers del centre històric. Què li sembla?
És una decisió encertada, perquè tot estarà molt més tranquil i serà més segur. El que caldrà després serà pensar com es pot dinamitzar el centre, amb fires de comerç o altres activitats.
Cap a on creu que ha d’anar el municipi? Hi ha el perill de ser només una ciutat dormitori?
El més important és aconseguir que el municipi estigui cohesionat, i no només des del punt de vista de connexions físiques, sinó també amb participació ciutadana. Crec que hem de fer servir tot allò que tenim de bo i ens hem d’enfocar a ser una ciutat, més que un poble, i a poder gaudir de tot el que ens dona ser una ciutat. Hi ha potencial i oportunitats. Cal fer avenços en habitatge, això és el més urgent, però també en seguretat i en atenció als joves. També cal potenciar l’economia i el comerç local. La cohesió vindrà si el ciutadà pot viure al seu municipi i sentir-s’hi còmode.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia