Política

Més d'un miler de persones es manifesten contra l’extrema dreta a Ripoll

Més d'un miler i mig de persones, la majoria procedents de casals independentistes de les comarques gironines i organitzacions diverses, han participat a Ripoll a la manifestació convocada contra l’extrema dreta i la persecució de l’equip de govern de Sílvia Orriols (Aliança Catalana) a entitats. És el cas del casal popular La Metxa, que el govern municipal va tancar cautelarment. Els integrants d'aquest casal se senten reforçats després d'aquest episodi. Un dels seus portaveus, Jordi Hostench, ha criticat abans de la manifestació que havia estat un càstig a la dissidència i una persecució política a l’activitat d’un casal que, des de 2016, du a terme una activitat de confrontació a l’extremisme dretà. “No ens han guanyat, ens han reforçat”, ha afirmat i ha fet una crida a crear espais de confrontació fora de les institucions “que molestin al sistema capitalista instaurat”. A la finalització, s'ha  llegit un manifest denunciant, entre altres coses, les multes arbitràries cap a persones crítiques amb les polítiques del consistori , com per exemple, les denúncies per haver fixat cartells en espais on el mateix ajuntament o altres entitats n’hi fixen sense conseqüències. Es feia referència a la polèmica pel cartell de la Festa Major que l'equip de govern de Ripoll va fer retirar, perquè hi apareixia una noia amb vel.

La manifestació ha començat a la plaça de l’Ajuntament on, precisament, també s’hi ha pogut veure la mateixa alcaldessa de Ripoll, acompanyada d’altres membres del seu partit. Als punts d'inici i final de la manifestació, hi havia molta presència policial. L'alcaldessa va denunciar a les xarxes que la seu d'Aliança Catalana tenia diversos cops als vidres, que podrien ser de l’impacte de pedres i ho va atribuir un grup de persones antifeixistes. La Metxa se 'ha desmarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia