Política

Política

El govern “respecta” el resultat de la consulta d’Olost

El secretari de Governs Locals, Xavier Amor, advoca per “obrir un diàleg llarg” amb els pobles del Lluçanès

El secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran, Xavier Amor, ha expressat “respecte” pel resultat de la consulta dels veïns d’Olost, que aquest diumenge es va tancar amb un 52, 7% dels a favor d’abandonar la comarca del Lluçanès, creada fa un any i mig. Amor, que ha admès que es tracta d’un resultat “molt ajustat”, ha assegurat ja s’ha posat en contacte amb l’alcalde del municipi, Gil Salvans, per obrir un període “de conversa i reflexió”. Segons ha afirmat el secretari ara cal obrir “un procés de diàleg tranquil i llarg” amb tots els municipis i que la prioritat de l’executiu és millorar els serveis. En aquest sentit, ha afegit: “Ara cal veure quins serveis s’estan prestant als municipis i si la nova organització millora aquesta prestació” La consulta, que es va realitzar al llarga de la setmana passada i que es va tancara ahir, no era vinculant i la previsió és que la comarca segueixi funcionant com a mancomunitat fins al 2027, quan està previst que es posi en marxa el nou Consell Comarcal. Pel que fa a la votació, gan estat concretament 298 persones de les 565 que han participat en la votació. En contra hi han votat 250 olostencs (44,2%), 10 han votat nul i 8 ho han fet en blanc.

Segons ha exposat Amor, donada la situació que es viu a la comarca creada l’any 2023, el govern comprovarà “a peu de territori els serveis que s’estan prestant” i si la constitució del Lluçanès com a nova comarca “millora aquesta prestació”. Des de seu naixement, el Lluçanès ha patit problemes d’adhesió amb casos de municipis com Santa Maria de Merlès que no es va voler unir a la nova comarca o el de Sant Feliu Sasserra, que tot i integrar-s’hi va decidir sortir-ne i tornar al Bages al cap de pocs dies. Actualment, en formen part Prats de Lluçanès, que n’és la capital, Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Sant Martí d’Albars i Sobremunt

El municipi d’Olost entra ara en un procés llarg, ja que la sortida del Lluçanès l’ha de validar el Consell Comarcal, un ens que no es constituirà fins a les eleccions municipals de l’any 2027. Un període de temps que, segons Amor, els dona “l’oportunitat” d’obrir aquest procés de diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia